Giresun'da aşırı yağış hayatı felç etti

Giresun'daki aşırı yağışlar, hayatı olumsuz yönde etkiledi. Giresun Afet ve Acil Durum İl Müdürü Halil Topatan, yörede etkili olan yağışlarla ilgili kriz masası oluşturulduğunu söyledi.

Giriş Tarihi 17 Haziran 2010, 00:00 Güncelleme 17 Haziran 2010, 09:52
Giresun’da aşırı yağış hayatı felç etti

İÇİNDEKİLER

Topatan, yaptığı açıklamada, akşam saatlerinde yağışın Giresun'un Dereli, Çanakçı, Doğankent ve Yağlıdere ilçelerinde hayatı olumsuz şekilde etkilediğini belirtti. Yağışlar nedeniyle şu ana kadar herhangi bir can kaybının olmadığını vurgulayan Topatan, bazı bölgelerde dere taşkınları ve heyelanların yaşandığını aktardı.
Doğankent Belediye Başkanı Nazmiye Kabadayı, Gümüşhane'nin Kürtün İlçesi Güngözü köyü mevkisinde meydana gelen heyelan sonucu Harşit Çayı'nın önünün kesildiğini ve bu nedenle Tirebolu-Gümüşhane yolunun ulaşıma kapandığını kaydetti. Heyelan nedeniyle bölgede doğal bir setin de oluştuğunu vurgulayan Kabadayı, setin yıkılması tehlikesine karşı bölgedeki onlarca evin tahliye edildiğini ifade etti. Kabadayı, "Yağış durdu. Bu nedenle de endişelerimiz biraz hafifledi. Ancak meteoroloji, yağış tehlikesinin geçmediğini belirtiyor. Bu nedenle halkımızdan sabaha kadar evlerine dönmemelerini istedik" dedi.
Dereli Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu ise, akşam saatlerinde başlayan aşırı yağışın ilçede önemli hasarlara neden olduğunu belirtti. Dere taşkınları sonucu yol, köprü ve alt yapıların ciddi manada zararlar gördüğünü aktaran Şenlikoğlu, tek tesellilerinin can kaybının olmamasının olduğunu dile getirdi.