Dalgayla gelen akım öldürdü

İstanbul Üsküdar'da işadamı Osman Hattat'ın yalısında kaynak yapan 38 yaşındaki Cengiz Taş, kablolara dalga vurunca elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti

Giriş Tarihi 17 Haziran 2010, 00:00 Güncelleme 17 Haziran 2010, 09:54
Dalgayla gelen akım öldürdü

İÇİNDEKİLER

İşadamı Osman Hattat'ın yalısında akıl almaz bir kaza yaşandı. Bahçede kaynak yapan Cengiz Taş, kablolara dalga vurunca, elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. İstanbul'da bir ayakkabı atölyesinde çalışan Cengiz Taş (38) bir süre önce bankadan kredi çekerek Çekmeköy Çamlık Mahallesi'nde giriş katta bir daire aldı. 3 çocuğundan 5 yaşındaki Yiğit Emre ise ayaklarından sakattı. Taş, bir yandan evin taksidini ödemeye, bir yandan çocuğunun sağlık masraflarını karşılamaya, bir yandan da evinin geçimini sağlamaya çalışıyordu.

'BORCUM ÇOK, GELMEM'
Ancak Cengiz Taş'ın çalıştığı ayakkabı atölyesinde, ekonomik sıkıntı yüzünden çalışmalara ara verildi. Aynı işyerinde çalışan bir akrabası Taş'a memleketleri Erzincan'a gitmeyi teklif etti. Ancak Taş akrabasını, "Çok borcum var gelemem. Sen benim yerime de orada soğuk bir su iç" diyerek geri çevirdi. Bu sırada iş aramaya devam eden Cengiz Taş'a, kaynak ustası olan kayınbiraderi Kemal Şengül birlikte çalışmayı teklif etti. Taş da bu teklifi kabul etti. İlk işi ise Galatasaray Spor Kulübü'nün eski yöneticilerinden işadamı Osman Hattat'ın Üsküdar Kandilli Caddesi üzerindeki yalısında yapılan yenileme çalışmaları oldu. Çoğunlukla Hattat'ın anne ve babasının kaldığı yalıdaki bahçe yenileme çalışmalarında, sıra demir korkuluklara gelmişti.

DAHA İLK İŞİYDİ

Pazartesi günü işe başlayan Taş ve Şen önceki gün de çalışmalarına devam etti. Son olarak yalının deniz tarafında olan korkuluklarında kaynak çalışması yapıyorlardı. Artık işleri bitmek üzereydi. Saat 16.00 sıralarında toplanmaya başlamışlardı. Şengül kaynak makinesinin fişini çekmek için içeri giderken birden Cengiz Taş'ın çığlığını duydu. Koşarak geri geldiğinde eniştesinin yerde yattığını gördü. İstanbul Boğazı'nda bir geminin meydana getirdiği dalga, 5 metrelik mesafeyi aşıp kaynak makinesinin elektrik kablolarına ulaşmıştı. Bu sırada kaynak makinesini tutmakta olan Taş'ı elektrik çarpmıştı. Şengül hemen ambulans çağırdı. Sağlık ekipleri bir yandan Taş'ın boğazına kaçan dilini çıkartmak için uğraşırken bir yandan da kalp masajı yaptı. Ancak tüm müdahalelere rağmen Taş kurtarılamadı.

TALİHSİZ İŞÇİ, DÜN TOPRAĞA VERİLDİ

Taş'ın cesedi, yapılan incelemelerin ardından önce Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, ardından da otopsi için Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Talihsiz işçi, dün ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazıyla Çekmeköy Mezarlığı'nda toprağa verildi. Ardında acılı bir eş ve 3 küçük çocuk bıraktı.