Askeri Savcılık da Poyrazköy'ü istedi

Sivil mahkeme, 4. Ergenekon iddianamesinin bir kopyasını askeri savcılığa iletti. Ek delilleri CD'ye aktaran hakim de özel hayata ilişkin bilgileri ayıklıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Ocak 2010 Güncelleme 29 Ocak 2010, 01:21
Askeri Savcılık da Poyrazköy’ü istedi

İÇİNDEKİLER

Genelkurmay Askeri Savcılığı, Ergenekon örgütü soruşturması kapsamında Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmata ilişkin hazırlanan iddianame ve ek klasörleri, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nden istedi. Askeri savcılığın, faksla ilettiği talep üzerine, 297 sayfalık iddianamenin bir sureti gönderildi. 24 klasörden oluşan ek delil klasörlerinin de iletileceği öğrenildi. Bu arada, iddianamenin ek delil klarsörlerinin de CD ortamına aktarılacağı ve önümüzdeki günlerde sanık avukatlarına teslim edileceği duyuruldu. 12 Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin bir üyesinin, ek klasörlerdeki belgeler üzerinde incelemelerde bulunduğu, davayla doğrudan ilgili olmayan ve özel hayatları ilgilendiren konuşma ve yazışmaları ayıkladığı öğrenildi. Alınan bilgiye göre, özel hayat, CD'de yer almayacak. Ancak ayıklanan belgeler imha da edilmeyecek. Dava sırasında avukatların itiraz etmesi halinde, bu kısımların yargı sürecine eklenebileceği ifade edildi.

Balyoz'a suç duyurusu
Balyoz planının ''tutuklanacaklar'' listesinde oldukları belirtilen 27 gazeteci, İstanbul Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Dilekçeleride "anayasal rejimi, TBMM'yi ve hükümeti ortadan kaldırmaya yönelik bir teşebbüs suçu işlendiğini" savunan gazeteciler, ''Bu soyut bir suçtur. Gerçekleşmesi gerekmez. Dava açılacağına inanıyoruz" dedi. Nazlı Ilıcak, "Başsavcı Turan Çolakkadı, konuyu adalet ve vicdan süzgecinden geçirip doğruya ulaşacaklarını söyledi" bilgisini verdi.


PAZAR TATİLİ AVM'LERİ BİTİRİR


İŞTE AKMERKEZ'İN DEĞERİ!

TURİST ARTIYOR GELİR DÜŞÜYOR!

BAKLAVACININ FISTIK DERDİ!

SEBZE MEYVE UCUZLUYOR!