Zanlılardan biri 14 yaşında

Mardin'deki katliamın ardından gözaltına alınan 10 zanlı tutuklandı Tutuklananlar arasında 14 yaşındaki bir çocuğun da olduğu öğrenildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Mayıs 2009 Güncelleme 07 Mayıs 2009, 02:34

İÇİNDEKİLER

Onlarca çocuğu anasız babasız bırakan katliamın zanlılarından birinin de çocuk olduğu ortaya çıktı. Katliamın ardından gözaltına alınan Ömer, Süleyman, Mehmet, Mehmet Sait, Abdulhakim, Ahmet, Mustafa ve Emin Çelebi, sorgularının ardından yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Güvenlik gerekçesiyle tatbikat yaptırılmayan 10 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi, 2 zanlı ise serbest bırakıldı. Cezaevine gönderilen zanlılar ifadelerinde, karşı tarafla aralarında bir husumet olmadığını, olayın kan davasıyla da ilgisinin bulunmadığını belirterek suçlamaları reddetti.

CESETLERDEN 500 MERMİ ÇIKTI
Ölenlerin otopsilerinden elde edilen ilk bilgilere göre kurbanlara toplam 500 mermi isabet ettiği belirlendi. Katliamda öldürülen erkeklerin tamamına ise yakın mesafeden ve kafalarına ateş edildiği ifade edildi. Katliam zanlılarını savunmak üzere Mardin barosu tarafından 2 avukat görevlendirildi.

AĞITLAR SUSMADI, GÖZYAŞLARI DİNMEDİ
Bilge Köyü'nden üç gündür ağıt sesleri kesilmiyor. Mezarlıktan ağıtlar yükselmeye devam ediyor. Köylü kadınlar yıllardır bir arada yaşadıkları, üzüntü ve sevinçlerini birlikte paylaştıkları yakınlarını kaybetmenin üzüntüsünü, yaktıkları ağıtlarla feryatlarla dile getirdi.

'ABDULLAH'IMI GÖTÜRDÜN. AL EYÜP'Ü DE GÖTÜR
Eşini, 1 yaşındaki oğlunu, kayınvalidesini, kayınpederini ve kayınbiraderini kanlı baskına kurban veren 28 yaşındaki Ayşe Çelebi, 8 aylık bebeğiyle eşi Eyüp Çelebi'nin mezarında ağıt yaktı. Talihsiz kadın, "Kendin gittin, anamı, babamı, kardeşimi ve Abdullah'ımı götürdün. Al Eyüp'ü de götür" diye feryat etti. Eyüp Çelebi'nin kurşunlardan sakınmak için sarıldığı oğlu Abdullah'la evden çıkarken başlarına kurşun sıkılarak öldürüldüğü ortaya çıktı. Baba-oğulun cesetleri merdivenlerde bulundu.

ŞEHİT İMAMA HÜZÜNLÜ VEDA
Mardin'deki katliamda hayatını kaybeden imam Hacı Kazım Ozan'ın cenazesi dün Beypazarı'ndaki evine götürüldü. Tabutu imamın annesi Neriman Ozan, üç kız kardeşi ve yakınları karşıladı. Bundan sonrası ise yürekleri parçaladı. İmamın bazı yakınları baygınlık geçirdi. Anne-baba ve kardeşlerin feryatları, mahalleyi inletti. Kazım Ozan için daha sonra öğlen namazını müteakip cenaze namazı kılındı. Burada baba İzzet Ozan oğlunun tabutuna son kez sarıldı. Tabutun üzerine imamların kullandığı sarık konuldu. Acılı babayı Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu teselli etmeye çalıştı.