Oğlunu zehirledi delilikle özgürleşti

Azeri anne, yeni bir hayat hayali kurdu. Ama ne sevdiği adam ne de abisi ona yoldaş oldu. O da önce oğlunu zehirledi, sonra intihara kalkıştı. Ancak şans eseri ölmedi. Verilen 'Depresyonda' raporuyla da ceza almaktan kurtuldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Mayıs 2009 Güncelleme 26 Mayıs 2009, 00:00

İÇİNDEKİLER

Azerbaycan'da yaşayan Bahar Gasanov (26), 9 yıl önce eşinden boşanınca zihinsel engelli oğlu Kadir'i de alıp İstanbul'a geldi. Genç kadın burada ağabeyinin yanına yerleşti. Bir mobilyacıda iş buldu, iş arkadaşı İsrafil Yıldız'a aşık oldu. İkili evlilik hayali kurarken Yıldız'ın ailesi buna karşı çıktı. Önce sevgilisiyle yollarını ayıran Bahar'a, sonra kardeşi "Oğluna bakamam" diyerek arkasını döndü. İstanbul rüyası kabusa dönen Bahar da bir annenin yapamayacağını yaptı.

YASTIKLA BOĞDU
Çılgına dönen kadın, oğluna zehirli meyve suyu verip, sarılarak onu ölüme yatırdı. Uyandığında oğlunun ölmediğini gördü, yüzüne yastık bastırıp evladını boğdu. Ardından da sahile gidip bileklerini kesti. Fakat şans eseri kurtuldu, tutuklandı. Doktorlar ise genç kadına, "depresyon" teşhisi koydu. Böylece cezai ehliyeti bulunmadığına karar verildi.