Aşı okula giremedi

Türkiye'de sadece 800 bin öğrenci domuz gribi aşısı olunca Sağlık Bakanlığı çocukları okulda aşılamaktan vazgeçti...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Aralık 2009 Güncelleme 03 Aralık 2009, 00:00
Aşı okula giremedi

İÇİNDEKİLER

Vatandaşın domuz gribine ilgisizliği Sağlık Bakanlığı'nı endişelendiriyor. Çünkü bugüne kadar 800 bin öğrenci aşı olurken, öğrenciler için okullara gönderilen ön bildirim formlarının geri dönüşleri ise olumsuz oldu. Az sayıda veli aşıya, "Evet" deyince Bakanlık, öğrencileri okullarda aşılamaktan vazgeçti. Öğrencilerin de diğer risk grupları gibi sağlık merkezlerinde aşılanmasına karar verildi.

TARİHİ OLUŞTURAN KARELER İÇİN TIKLAYINIZ

UZAYI HİÇ BÖYLE GÖRMEDİNİZ


2 MİLYON KİŞİ ÖLÜR

Pandemi Bilim Kurulu üyesi Mehmet Ceyhan, aşıya olan önyargının devam etmesi halinde 30 milyon kişinin hastalanacağının, 2 milyon kişinin ise hayatını kaybedeceğini tahmin ettiklerini söyledi. Öte yandan, hamileler için istenen 100 bin doz adjuvansız aşı Türkiye'ye ulaştı. Aşıların testleri, Hıfsızsıhha laboratuvarlarında yapılıyor.

ÇİN'DE 4 KİŞİ AŞI OLDUKTAN SONRA ÖLDÜ
Çin'de domuz gribi aşısı olan 4 kişinin öldüğü iddiası paniğe yol açtı. Bakanlık yetkilileri, ölümlerden 3'ünün aşı ile ilgisi olmadığını, dördüncü kişinin ölüm nedeninin ise kesinleşmediğini açıkladı. Bu arada ülkede şu ana kadar 26 milyon 180 bin kişinin aşı olduğu, 2 bin 867 kişide şüpheli reaksiyon görüldüğü tespit edildi.

SALGINA 2 KURBAN DAHA
Ordu'da H1N1 virüsü şüphesiyle hayatını kaybeden öğretmen B.K.'nin (48), tahlil sonuçları açıklandı. Yetkililer, öğretmenin A gribinden öldüğünün kesinleştiğini açıkladı. Tokat'ta ise domuz gribi teşhisiyle tedavi altına alınan 29 yaşındaki bir çocuk annesi Ö.K. ise tüm müdahalelere rağmen kurtarılmadı.