İSKİ'nin kapısı vatandaşa duvar

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Ekim 2009 Güncelleme 29 Ekim 2009, 00:00

İÇİNDEKİLER

Nurtepeliler İSKİ zulmü yaşıyor. Bahçesini kocaman duvarla çeviren İSKİ, bahçe duvarının dışında kalan alanı da vatandaşların kullanmasını engelliyor. Okmeydanı, TEM arasındaki bağlantı yolu üzerinde İSKİ'nin yeni binasının bahçe duvarları ile bağlantı yolu arasında tek şeritlik bir yol daha var. İSKİ ve AKOM sapağından giren Nurtepeliler bu yolu kullanamıyor. Çünkü İSKİ tarafından yol, demir kapı ile kapatılmış durumda. Bağlantı yolundan sapan vatandaşların bir şansı var ama. Çobançeşme'den Alibeyköy'e kadar inerek tekrar Nurtepe'ye çıkabilirler. Veya Hasdal sapağından girerek de Nurtepe'ye ulaşmak mümkün elbette. Ama birinci tercihte en az 2 kilometre, ikincide ise 4 kilometre daha yol gitmeniz ve mahalle içlerinden Nurtepe'ye çıkmanız gerekiyor.

ŞİRKETE OTOPARK
Nurtepeliler, İSKİ'nin insafa gelerek kapıyı vatandaşa kapatmamasını istiyor. Böylece evlerine birkaç yüz metrelik bir mesafeyle ulaşmak, ara sokaklarda dolaşmak istemiyor. Birçok mahalle sakini, buradan trafiğin işlemesinin İSKİ'ye hiçbir olumsuz etkisinin bulunmayacağını, İSKİ'nin bahçe duvarının zaten kale gibi olduğunu belirtiyor. Yolu kapatarak İSKİ'ye personel taşıyan servis şirketinin otoparkı haline getirilmesine tepki gösteren vatandaşlar, "Bir şirkete otopark yapacağınıza, vatandaşın geçmesine izin verin, yolu açın" çağrısında bulunuyor.

BANKANIN AVUKATI
"Birkaç yıl önce Garanti Bankası'ndan tüketici kredisi ve kredi kartı aldım. Son birkaç taksitte ödeme güçlüğü çekince bankanın avukatı Süleyman Fuat Doğan'la konuştum. Avukat, uzlaşma teklif etti ve ben de borcumun tamamını kapattım. Bir yıl sonra avukat, arayıp 488 liralık borcum daha olduğunu ve bunun katlanarak 1050 liraya çıktığını söyledi. Borcun kredi kartından olduğunu, kredi ile bunu birleştirmediklerini belirtti. Oysa ben bir yıl önce bu iki ayrı borcun birleştirildiğini ve ödemeyi bu şekilde yaptığımı zannediyordum. Çünkü avukat bana borcumun bittiğini söyledi. Avukata ana parayı ödeyebileceğimi söyledim. Ancak avukat "Bizim masraflarımız ne olacak?" diye sert çıktı. Durumu banka yetkililerinin takdirine bırakıyorum." (D.H.)
Sayın Garanti Bankası yetkilileri avukatlarınızı, müşterilerinizi doğru bilgilendirmeleri ve davranış biçimleri konusunda uyarmanız gerekmiyor mu?

SEL YARALARI 11 yılda sarılmadı
1998'deki sel felaketinde 44 kişinin hayatını kaybettiği Trabzon'ın Beşköy beldesinin Belediye Başkanı Yahya Narmanlı, devletin kendilerine sahip çıkmadığını söyledi. Sel felaketi ile birlikte yerle bir olan belde merkezinde aradan geçen 11 yıla rağmen halen prefabriklerde hizmet verildiğini kaydeden Başkan Narmanlı, "Cami, okul, belediye binası, sağlık binası halen prefabrikte hizmet veriyor. Biz bu durumu kabul etmiyoruz" dedi. Felaketin ardından gönderilen yardımların Beşköy'e ulaşmadığını kaydeden Narmanlı, "Yardımlar Sürmene'den yukarıya geçmedi. Biz hala göçmen hayatı yaşar gibi prefabriklerde yaşıyoruz. Bu durumu yetkililerin duymasını istiyorum" dedi.

OKUL ÖNÜNDE SİGARA
Rize Atatürk İlköğretim Okulu çevresinde küçük yaştaki çocuklara sigara satılıyor. Özellikle yabancı uyruklu kişiler çocuklarımızı ucuz sigarayla zehirliyor. Hem okul idaresinin hem de emniyetin gerekli tedbirleri almasını istiyoruz... (Veliler)

ÇÖPLER ALINMIYOR MU?
Bayrampaşa-Topkapı minibüs yolunda mezarlık yanları çöplük gibi. Metrobüs durağına da inilen yolda çöpler belli ki aylardır toplanmıyor. Temizlik firmasının ne kadar denetlendiği görülüyor. Bir yetkili temizlik firmasını uyarmıyor mu? (Vatandaş)

SEFAKÖY METROBÜS
Metrobüsün Sefaköy durağında tam bir rezalet yaşanıyor. Günde binlerce kişi metrobüse binemiyor. Çünkü otobüsler devamlı dolu geliyor. İşi gidemiyoruz. (Sefaköylüler)