Kayıp gerginliği linç girişimi

Viranşehir'de küçük kızı kaçırmak isteyen zanlılar, ilçeyi karıştırdı. Şüphelilerin Kayseri'deki çocukları kaçıran kişiler olduğu söylentisi kulaktan kulağa yayıldı. Bunu duyan bin kişi, zanlıları lince kalkıştı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Ekim 2009 Güncelleme 12 Ekim 2009, 00:33

İÇİNDEKİLER

Kayıplar her yerde aranırken Şanlıurfa Viranşehir'de yaşanan kaçırma girişimi, ilçeyi birbirine kattı. Ekmek almak için bakkala giden 8 yaşındaki D.K., bir kamyonetteki iki kişi tarafından para ile kandırılmak istendi. Hemen eve dönen D.K., olanları babası Mehmet K.'ya anlattı. Mehmet K. ve diğer aile fertleri sokağa çıkıp, 30-35 yaşlarındaki 2 kişiye saldırdı. Olay yerine giden ekipler, 2 şüpheliyi gözaltına aldı. Bu sırada, sokağa toplanan binlerce kişi, şüphelileri linç etmek için polis merkezine yürüdü.

'Onları bize verin'
Binlerce kişi "Onları bize verin" diye bağırmaya başladı. Kamyoneti devirmeye kalkan, camlarını kırıp, brandasını parçalayan öfkeli grup giremedikleri polis merkezine taş attı. Polisler, bunun üzerine havaya ateş açarken peş peşe 3 gaz bombası attı. Gerginlik DTP'li Belediye Başkanı Leyla Güven'in konuşmasıyla sona erdi.