Harçlık yolunda öldü

6 yaşındaki Abdülkadir okul harçlığını çıkartmak ve babasının borçlarını ödemek için şişe toplamaya çıktı. Bu sırada bir otomobilin çarpması sonucu 50 metre sürüklenerek can verdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Ekim 2009 Güncelleme 12 Ekim 2009, 00:26

İÇİNDEKİLER

Bursa, yürek yakan bir trafik kazasına ev sahipliği yaptı. Geçimini hurda toplayarak sağlayan 8 çocuk babası İsa Boçgün, hayırseverlerin yardımıyla 6 yaşındaki oğlu Abdülkadir'i okula kaydetti. Babasının maddi zorluklar yaşadığını bilen Abdülkadir, okul harçlığını çıkarmak ve babasının borçlarını ödemeye yardım etmek için şişe toplamaya başladı. Küçük Abdulkadir, her gün yaptığı gibi önceki gün de bisikletiyle şişe toplamaya çıktı. Topladığı şişeleri evine götürmek için geri dönen minik çocuk alt geçitin çamurlu olduğunu görünce yoldan karşıya geçmeye karar verdi. Bu sırada karşıdan hızla gelen E.K. (19) yönetimindeki otomobil küçük çocuğa çarptı. Yaklaşık 50 metre sürüklenen Abdülkadir olay yerinde can verirken, bisikleti ise parçalara ayrıldı.

'Önlüğünü eskitemedi'
Acı haberi duyar duymaz olay yerine koşan anne-babanın ağıtları ise yürekleri dağladı. Çocuğunu kucağına alan acılı anne sinir krizleri geçirdi. Baba İsa Boçgün ise "Yavrum bana yardım edip okul harçlığını çıkartıyordu. Önlüğünü eskitemeden yavrumu kaybettim" diyerek gözyaşı döktü.