Sudan ölüm

9 yaşındaki Umut, TOKİ inşaatında oynarken açık bırakılan 2 metrelik foseptik çukuruna düşerek can verdi. Acı olayın ardından site içerisindeki ihmaller zinciri de tek tek ortaya çıktı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Ekim 2009 Güncelleme 11 Ekim 2009, 00:41

İÇİNDEKİLER

İstanbul Tuzla'da açık bırakılan foseptik çukuru 9 yaşındaki bir çocuğun hayatına mal oldu. Vinç montaj ustası Ali Akdoğan ve ailesi, kirada oturuyordu. Ev sahibi olmak isteyen ailenin bu hayali geçtiğimiz yıl gerçek oldu. TOKİ çekilişinde kendilerine ev çıkan Akdoğan ailesi, büyük umutlarla Tuzla'daki dairelerine taşındı. Ailenin en küçük oğlu 9 yaşındaki Umut, önceki gün arkadaşlarıyla birlikte evlerinin 50 metre yakınındaki TOKİ'ye ait inşaat alanına gitti. Umut ve arkadaşları, herhangi bir güvenlik önlemi alınmayan foseptik çukuru etrafında oynamaya başladı.

Site çocuklar için tuzaklanmış gibi...
Oyun sırasında ayağı kayan Umut, içi yağmur ve lağım sularıyla dolu 2 metrelik foseptik çukuruna düştü. Talihsiz çocuk hastaneye kaldırılırken hayatını kaybetti. Şantiye şefi gözaltına alınırken, sitede onlarca elektrik jenaratör kapağı, çukurlar ve kanalizasyon mazgallarının açık bırakıldığı tespit edildi. Çocuklar için tuzaklanmış gibi duran çukurlar, çevre sakinlerinin tepkisine neden olurken, Umut'un ailesi, "Sorumlular cezalandırılsın" dedi.