Milli Eğitim'de öğretmene dayak

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü'ne giden öğretmen S.K., müdür yardımcısı Kasım Arıcı'nın kendisini dövdüğünü iddia etti Arıcı ise 'Elimi bile sürmedim' dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Eylül 2009 Güncelleme 25 Temmuz 2013, 17:10

İÇİNDEKİLER

Meslek hayatının 28 yılını okul idarecisi olarak sürdüren öğretmen S.K., yaklaşık 4 yıl önce Bostancı Atatürk İlköğretim Okulu müdürüyken geçirdiği bir soruşturma sonucu görevinden alındı. Yönetmelik gereği 3 yıllık süre dolmadan tekrar idareci olamayacağı belirtilen S.K., başka bir okula öğretmen olarak atandı. Aradan geçen 3 yılın sonunda İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü'ne giden S.K., tekrar yönetici olmak için dilekçe ile başvurmak istedi. Bu konuda da Müdür Yardımcısı Kasım Arıcı'ya yönlendirildi. Ancak iddiaya göre Arıcı, S.K.'e, "Sen benden zor müdürlük alırsın" dedi. Bunun üzerine ikili arasında tartışma çıktı. Sinir krizi geçiren öğretmen S.K., yere düşerek başını beton zemine çarptı. Baygınlık geçirince, hastaneye kaldırılıp müşahede altında tutuldu.

'BAĞIRIP KENDİNİ YERE ATTI'
İyileştikten sonra Arıcı'yı Başbakan Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'ya şikayet eden öğretmen S.K., "Bana ağıza alınmayacak hakaretlerde bulundu ve yumruk attı" dedi. Kasım Arıcı ise, "Binaya gelip birden bağırmaya başladı ve kendini yerden yere attı. Elimi bile sürmedim. Bir senaryo kurmuş onu oynuyor" diye konuştu.