Türk gemisini kaçırdılar

Somalili korsanların son hedefi bir Türk gemisi oldu. 23 Türk mürettabatıyla kaçırılan gemide pazarlıklar sürüyor... Bölgede güvenliği sağlayan Gediz Fırkateyni ise korsanların peşinde...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Temmuz 2009 Güncelleme 09 Temmuz 2009, 00:00

İÇİNDEKİLER

Somalili korsanlar, yine bir gemi kaçırdı. Ancak bu kez gemi Türk bandrollu. Suudi Arabistan'dan Ürdün'e giden, "Horizon-1'' adlı yük gemisine, TSİ 08.15'te deniz haydutları saldırdı. 33 bin metrik ton sülfür yüklü gemi, deniz haydutlarınca ele geçirildi. 23 Türk mürettebatın bulunduğu gemi ile bağlantı kurulamadığı ve gemide bulunan uydu telefona yanıt verilmediği ifade edildi. Geminin bağlı bulunduğu şirketin Personel Müdürü Ömer Özgür, geminin bölgenin asayişi için bulanan Gediz firkateynin kontrolünde olduğunu bildirdi.

5 silahlı korsan...
Kaptan Mustafa Ulusoy'un korsanlarla pazarlık yaptığını anlatan Özgür, "Tüm mürebbatın sağlık durumu iyi" dedi. Öte yandan sabahın ilk ışıklarıyla gemiyi kaçıran silahlı 5 korsan, gemiyi Somali karasularına yönlendirdi. mürettabatın aileleri ise endişe içinde bekliyor.

Tehlike atlatmıştı
Horizon-1 gemisi Ukrayna'dan Çin'e giderken 19 Mart'ta tehlike atlatmıştı. 5-6 mil yakınındaki bir hollanda gemisi korsanlar tarafından kaçırılmıştı.