Samet ölümün kıyısında

Kalp hastası ilköğretim 8. sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Samet Uysal, organ bağışında daha fazla sıra beklemeye dayanamadı. Aylardır hastalıkla mücadele eden Samet, yoğun bakıma alındı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Haziran 2009 Güncelleme 26 Haziran 2009, 00:00

İÇİNDEKİLER

2008 yılında rahatsızlanan Samet Uysal'a kardiyomiyopati (kalp kaslarının iflas etmesi) teşhisi kondu. Oğlunun tedavisiyle ilgilenmek isteyen baba Memduh Ünsal, SSK'dan emekli oldu. Şubat 2009'da Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne yatırılan Samet'e kalp nakli yapılmasına karar verildi. Aradan geçen 4 ayda Samet'e uygun kalp bulunamadı. Vücudunun daha fazla direnci kalmayan küçük çocuk, karaciğerinde su toplandığı için yoğun bakıma alındı. Samet, yaşamsal fonksiyonlarının normale dönmesiyle birlikte tekrar servise çıkarıldı.

KIZ ARKADAŞINI DA KAYBETTİ

Aylardır yaşam savaşı veren Samet, bir de sevdiğini kaybedince dünyaya küstü. Oğlunun moralinin iyice bozulduğunu dile getiren baba Uysal, "15 yaşında aynı kendisi gibi kalp hastası olan kız arkadaşı yaşamını yitirdi. Bu olaydan sonra oğlum hayata küstü, iyice içine kapandı. Konuşmak bile istemiyor'' dedi. Kardiyomiyopati hastalarının yüzde 50'sinin nakil yapılmadığı takdirde 6 ay içinde hayatını yitirdiğini belirten uzmanlar, herkesi organ bağışı yapmaya çağırdı.