Günlük hayatımızda birçoğumuzun severek tükettiği ve evinde ulundurduğu yoğurtla ilgili uzmanlardan uyarı geldi. Özellikle ev yoğurdunun tüketilmesi gerektiğini belirten uzmanlar, kanser hastalığı ile mücadelenin yanı sıra kemik ve diş sağlığı için de yoğurt önerisinde bulundu. İşte yoğurdun bilinmeyen faydaları...
Süt bir taşım kaynadıktan sonra ılındığı zaman, ki ev kadınları ve uğraşan insanlar iyi bilirler, süt parmağınızın değeceği sıcaklığa eriştiğinde mayalanıyor. Bu noktada insanların aklı karışıyor. Bir kısmı diyor ki 'hazır mayalar var, onlardan kullanalım'. Nohuttan da maya yapabilirsiniz, başka bir şeyden de maya yapabilirsiniz, bir yerden aldığınız yoğurdun mayasını da kullanabilirsiniz. Bunların her biri ayrı bir ekosisteme dönüşür. Yani standart yoğurt diye bir kavram yok
ÖNCEKİ RESİMLER İÇİN TIKLAYINIZ