Tuzlama nedir? Tuzlama yemeği nasıl yapılır?

Sevilen lezzetlerden biri olan tuzlama, sağlığa faydalarıyla da oldukça ünlüdür. Özellikle çorbacı dükkanlarında sıkça rastlanılan tuzlamayı aslında evde de çok kolay yapabilirsiniz. Peki pratik ve lezzetli tuzlama tarifi nasıl olur?

Sevilen lezzetlerden biri olan tuzlama, sağlığa faydalarıyla da oldukça ünlüdür. Özellikle çorbacı dükkanlarında sıkça rastlanılan tuzlamayı aslında evde de çok kolay yapabilirsiniz. Peki pratik ve lezzetli tuzlama tarifi nasıl olur?

İşkembenin damar kısımlarından yapılan tuzlama yemeği eskilerden günümüze kadar gelmiştir. Saray mutfaklarında da pişirilen tuzlama, şimdi de sofraları süslemektedir.

15. ve 17. yüzyıllarda Saray mutfaklarında işkembe çorbasının içildiği görülmektedir. Ancak tuzlama Saray mutfağında çok fazla rağbet görmemiştir.

Buna karşın çorbacı dükkanlarında tecrübeli aşçılar tarafından pişirilen işkembe, kelle paça ve tuzlama hem lezzetli hem de ucuz olduğu için günümüze kadar rağbet görmüştür.

Tuzlama yaparken özellikle işkembenin damar kısımları alınır ve bunlar güzelce haşlanıp iri iri doğrandıktan sonra işkembe gibi, genellikle un ve yumurta sarısı ile yapılan terbiye ile pişirilir. Bazı yörelerde, tuzlama, baklagiller karıştırılarak da pişirilmektedir.

DİĞER GALERİLER