İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı ve jet hızıyla hazırladığı iddianameye göre, Ebru S.'nin bebeğini 29 Mart'ta karnını doyurup uyuttuktan sonra battaniyeye sarıp ve puset içinde Pendik'te bulunan bir binanın yanındaki boş arsaya bıraktı.
Cani anne Ebru S.'nin bebeği bıraktıktan sonra zillere basıp olay yerinden uzaklaştı ve bebeği alıp almayacaklarını kontrol etti. Bebeğe bakacak gücünün olmadığını söyleyen ve çok pişman olduğunu anlatan anne Ebru S. 5 Nisan günü tutuklandı.
2 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ, TAHLİYE EDİLDİ
Nisa bebekten önce başka bir çocuğunu daha terk ettiği öğrenilen anne Ebru S. hakkında "terk" suçundan 2 yıla kadar hapis cezası dava açıldı.
İstanbul Anadolu 42. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk celsesinde tutukluluk halinin devamına karar verilen sanık anne, davanın ikinci celsesinde tutuklu kaldığı süre, delillerin büyük oranda toplanmış olması ve alacağı ceza miktarı gibi gerekçelerle tahliye edildi.
BAKANLIK: BEBEĞİNİ ÖLÜME TERK ETTİ
Ebru S.'nin 42 gün tutukluluğun ardından geçtiğimiz günlerde tahliye edilmesine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı itiraz etti. Sanık annenin mahkemedeki savunmasında yeni doğmuş bebeğini bir evin önüne bırakıp zilleri çaldığını ve olay yerinden ayrıldığını söylediğine vurgu yapan Bakanlık, bir gün sonra bebeğin alınıp alınmadığını kontrol etmek için aynı yere döndüğü yönündeki savunmasını çürüttü.