Pratik Çengelköy turşusu nasıl yapılır?

Yemeklerin yanında afiyetle yenen Çengelköy turşusunu evde kendiniz de hazırlayabilirsiniz. Aslında yapılışı çok da zor olmayan Çengelköy turşusunu hazırlayarak el emeği göz nuru olarak sevdiklerinize sunabilirsiniz.

author-1
takvim.com.tr
Pratik Çengelköy turşusu nasıl yapılır?

Yemeklerin yanında afiyetle yenen Çengelköy turşusunu evde kendiniz de hazırlayabilirsiniz. Aslında yapılışı çok da zor olmayan Çengelköy turşusunu hazırlayarak el emeği göz nuru olarak sevdiklerinize sunabilirsiniz.

Pratik Çengelköy turşusu nasıl yapılır?

Çengelköy turşusunun pratik ve lezzetli yapılışını sizler için derledik. Çengelköy turşusu nasıl yapılır? Sorusunun yanıtını haberimizin içeriğinde bulabilirsiniz.

Pratik Çengelköy turşusu nasıl yapılır?

Osmanlı döneminde, Çengelköy'de yetiştirilen sebzeler ile önce Sarayın ihtiyacı sonra da halkın ihtiyacı karşılanmış, burada yetiştirilen sebzelerin halk için yeterli olmaması durumunda diğer bostanlardan ihtiyaç giderilmiştir.

Pratik Çengelköy turşusu nasıl yapılır?

Bu dönemde Çengelköy'de yetiştirilen kiraz ve ayvadan ziyade kendine has kokusuyla salatalık ön plana çıkmış olup Çengelköy semti günümüzde de salatalığı ile tanınmaktadır.

Pratik Çengelköy turşusu nasıl yapılır?

Çengelköy salatalık turşusu bir İstanbul lezzeti olup geçmişten günümüze itibarını korumakta, özellikle kuru fasulye ve bulgur pilavının vazgeçilmez eşlikçisi kabul edilmektedir.

Pratik Çengelköy turşusu nasıl yapılır?

Malzemeler:
-1 kg Çengelköy salatalığı (kornişon boy)
-1 çorba kaşığı dereotu veya rezene tohumu

Pratik Çengelköy turşusu nasıl yapılır?

-1 adet cam kavanoz
-2,5 çorba kaşığı kaya tuzu (suda eritilecek)

Pratik Çengelköy turşusu nasıl yapılır?

Yapılışı:
Cam kavanozun altına dereotu ve rezene tohumunu koyun, üzerine salatalıkları temiz bir iğneyle birkaç yerinden delerek doldurun. Diğer tarafta erimiş kaya tuzuna içme suyu koyup karıştırın kavanoza dökün.

Pratik Çengelköy turşusu nasıl yapılır?

Kavanozu ağzına kadar doldurun. Kavanozun içine taş vb. ağırlık koyun, 3-4 gün güneşte, diğer günler ise serin yerde bekletin, sonra servis yapın.

Pratik Çengelköy turşusu nasıl yapılır?

Kaynak: İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Yayınları/İstanbul'un 100 Lezzeti-Nilgün Tatlı