Pratik Çengelköy turşusu nasıl yapılır?
Yemeklerin yanında afiyetle yenen Çengelköy turşusunu evde kendiniz de hazırlayabilirsiniz. Aslında yapılışı çok da zor olmayan Çengelköy turşusunu hazırlayarak el emeği göz nuru olarak sevdiklerinize sunabilirsiniz.
Yemeklerin yanında afiyetle yenen Çengelköy turşusunu evde kendiniz de hazırlayabilirsiniz. Aslında yapılışı çok da zor olmayan Çengelköy turşusunu hazırlayarak el emeği göz nuru olarak sevdiklerinize sunabilirsiniz.
Çengelköy turşusunun pratik ve lezzetli yapılışını sizler için derledik. Çengelköy turşusu nasıl yapılır? Sorusunun yanıtını haberimizin içeriğinde bulabilirsiniz.
Osmanlı döneminde, Çengelköy'de yetiştirilen sebzeler ile önce Sarayın ihtiyacı sonra da halkın ihtiyacı karşılanmış, burada yetiştirilen sebzelerin halk için yeterli olmaması durumunda diğer bostanlardan ihtiyaç giderilmiştir.
Bu dönemde Çengelköy'de yetiştirilen kiraz ve ayvadan ziyade kendine has kokusuyla salatalık ön plana çıkmış olup Çengelköy semti günümüzde de salatalığı ile tanınmaktadır.
Çengelköy salatalık turşusu bir İstanbul lezzeti olup geçmişten günümüze itibarını korumakta, özellikle kuru fasulye ve bulgur pilavının vazgeçilmez eşlikçisi kabul edilmektedir.