Lezzetli ve pratik kabak mücveri tarifi!

Kabak yiyeceğinin faydaları saymakla bitmiyor. Pek çok çeşit yemeği yapılan kabak ile mücver de pişiriliyor. Sizler için hem pratik yapılan hem de çok lezzetli olan kabak mücveri tarifini hazırladık.

author-1
takvim.com.tr
Lezzetli ve pratik kabak mücveri tarifi!

Kabak yiyeceğinin faydaları saymakla bitmiyor. Pek çok çeşit yemeği yapılan kabak ile mücver de pişiriliyor. Sizler için hem pratik yapılan hem de çok lezzetli olan kabak mücveri tarifini hazırladık.

Lezzetli ve pratik kabak mücveri tarifi!

Kabak mücveri yemek çeşitleri arasında en çok tercih edilenlerden biridir. Sofraları süsleyen kabak mücveri lezzetiyle de oldukça meşhurdur. Peki kabak mücveri nasıl yapılır?

Lezzetli ve pratik kabak mücveri tarifi!

Kabak ile çorba, kızartma, musakka, bastı, koruklu yemek, borani, güveç, zeytinyağlı ve etli dolmalar, tatlı, reçel, turşu, kavurma, köfte, haşlama, ekşi, börek, kalye, pilav, yoğurtlu yemek vb. çok sayıda yemek yapılmıştır.

Lezzetli ve pratik kabak mücveri tarifi!

Çok besleyici olan kabak, C vitamini ile B! Vitaminini içermesinin yanında lapa olarak pişirilip şiş bölgelere, çıbanlara konulduğunda iyileşmeye yardımcı olmaktadır. Balkabağının çekirdekleri bağırsaklardaki zararlı parazitleri düşürmek için kullanılmaktadır.

Lezzetli ve pratik kabak mücveri tarifi!

Kabak havuç, dut, peynir, soğan, patlıcan, enginar, patates vb. karışık sebzeler ile yumurta ve unla pişirilerek sadece yemek olarak değil aynı zamanda çayın yanında veya öğün olarak tüketilmektedir.

Lezzetli ve pratik kabak mücveri tarifi!

Osmanlı masraf defterlerine bakıldığında, pazı boranisini çok seven Fatih Sultan Mehmet'in bunun yanında kabak boranisini de sıkça tükettiği görülmektedir. Saray ve halk mutfağında önceleri kuyrukyağı ve tereyağı bu mücvere lezzet katmış, zamanla bu tür yağlar yerini (daha çok yakıştığı denenerek öğrenilse gerek) zeytinyağına bırakmıştır.

Lezzetli ve pratik kabak mücveri tarifi!

Malzemeler:
-3 adet rendelenmiş kabak
-2 çorba kaşığı ince kıyılmış yeşil soğan
-1 yumurta

Lezzetli ve pratik kabak mücveri tarifi!

-1 çay kaşığı toz şeker
-2 çorba kaşığı ince kıyılmış dereotu
-2 çorba kaşığı un

Lezzetli ve pratik kabak mücveri tarifi!

-yeterince tuz ve karabiber
Kızartmak için:
Yeterince sıvı yağ

Lezzetli ve pratik kabak mücveri tarifi!

Yapılışı:
Bir kasede tüm malzemeleri güzelce karıştırın. Daha sonra yağı kızdırın, çorba kaşığını yağlayın, içi dolacak şekilde hazırlanan malzemeden alın, yağda arkalı önlü kızartın. Yağdan çıkan mücverleri kağıt havlu üzerine koyup fazla yağı emdirildikten sonra servis tabağına konup servis yapın.

Kaynak: İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Yayınları/İstanbul'un 100 Lezzeti-Nilgün Tatlı