Niğde'de yaşayan 25 yaşındaki Burak Akbulut, 1,5 milyon lirası hibe olmak üzere yaklaşık 7,5 milyon liraya kurduğu tesiste kuruttuğu 30'a yakın meyve ve sebze çeşidini yurt içi ve dışına gönderiyor.
Niğde'de yaşayan 25 yaşındaki Burak Akbulut, üniversitede okurken Erasmus programıyla gittiği İtalya'da kurutulmuş ve donmuş meyveye ilgi olduğunu gördü. Akbulut, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi'nden mezun olduktan sonra 1,5 milyon lirası hibe olmak üzere 7,5 milyon lira sermayeyle meyve sebze kurutma tesisi kurdu. Bir yıl önce bu işe giren Burak Akbulut, şu anda 50 kişiyi istihdam ediyor, 2 bin ton yaş sebze ve meyve işliyor. Almanya, Fransa, İtalya ve ABD'ye 30'a yakın meyve ve sebze çeşidini ihraç ediyor.
Niğde'de yaşayan 25 yaşındaki Burak Akbulut, 1,5 milyon lirası hibe olmak üzere yaklaşık 7,5 milyon liraya kurduğu tesiste kuruttuğu 30'a yakın meyve ve sebze çeşidini yurt içi ve dışına gönderiyor.