İtalya'da gördü 7,5 milyon lira sermayeyle kuru meyve işine girdi! Sadece 25 yaşında

Niğde'de yaşayan 25 yaşındaki Burak Akbulut, üniversitede okurken Erasmus programıyla gittiği İtalya'da kurutulmuş ve donmuş meyveye ilgi olduğunu gördü. Akbulut, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi'nden mezun olduktan sonra 1,5 milyon lirası hibe olmak üzere 7,5 milyon lira sermayeyle meyve sebze kurutma tesisi kurdu. Bir yıl önce bu işe giren Burak Akbulut, şu anda 50 kişiyi istihdam ediyor, 2 bin ton yaş sebze ve meyve işliyor. Almanya, Fransa, İtalya ve ABD'ye 30'a yakın meyve ve sebze çeşidini ihraç ediyor.

Niğde'de yaşayan 25 yaşındaki Burak Akbulut, 1,5 milyon lirası hibe olmak üzere yaklaşık 7,5 milyon liraya kurduğu tesiste kuruttuğu 30'a yakın meyve ve sebze çeşidini yurt içi ve dışına gönderiyor.


GÜNÜN DİĞER HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.