Hava geçirmeyen saklama kapları: Baharatların hava ile temas etmeleri çabucak bozulmalarına neden olur. Hava geçirmeyen baharatlıklarla, baharatlarınızın uzun süre taze kalmasını sağlayabilirsiniz.
Işıktan ve ısıdan uzak tutmak: Baharatlar nemli ve sıcak ortamlarda çabucak bozulur. Bu nedenle baharatlarınızı kapalı ve serin ortamlarda muhafaza etmenizde yarar var. Örneğin, yemek yaparken baharatlarınızı ocağa yakın tutmamalı, işiniz bittiğinde hemen yerine kaldırmalısınız. Çünkü ocaktaki sıcaklık baharatların bozulmasına neden olabilir. Buzdolabı baharatları muhafaza etmek için en uygun ortamlardan biridir.
Cam kavanoz tercih etmeyin: Işık baharatların düşmanı olduğundan ve cam kavanozlar da ışık aldığından, ışık geçirmeyen seramik saklama kaplarını veya kavanozları tercih etmeniz, baharatlarınızın daha uzun süre taze kalmasını sağlar.