Etle birlikte mutlaka tüketin!

Uzmanlar, etteki protein, demir, vitamin ve minerallerin emiliminin daha iyi yapabilmesi için yemeklerin yanında C vitamini kaynaklı yiyecekler alınmasını söyledi.
Harran Üniversitesi (HRÜ) Tıp Fakültesi diyet uzmanı Meryem Yılmaz Çabalar, Kurban Bayramı'nda et ve buna paralel şeker tüketiminin artış gösterdiğini belirtti.
Kurban etinin uygun ortamda saklanması gerektiğini vurgulayan Çabalar, "Eti aynı gün kıyma veya parça halinde paketleyip saklamak yoluna gitmemek gerekiyor. En azından birinci gün oda ısısında bekletirken daha sonra derin dondurucuda muhafaza edebiliriz" dedi.
Kalp, damar, tansiyon ve şeker hastalarının uyguladıkları diyet programına Kurban Bayramı'nda da devam etmeleri gerektiğini ifade eden Çabalar, aksi halde çeşitli rahatsızlıkların ortaya çıkabileceğini söyledi.
Etin yanında C vitamini içeren besinlerin tüketilmesi gerektiğini vurgulayan Çabalar, şunları kaydetti:
DİĞER GALERİLER