Mutfaktan gelen çikolata kokusu eşliğinde çalışmak herkese nasip olmazken; Ruken ve Rojda Demirer, bunu her gün yaşıyor. Nişantaşı’ndaki butik çikolata dükkanları ‘Marie Antoinette’de ‘yaban kirazlı’ ve ‘menekşeli’ gibi her yerde tadamayacağınız lezzetlere imza atıyorlar. İki kardeş, çikolata tutkusunu Şamdan Plus’tan Gülru İncu’ya anlattı...
Mutfaktan gelen çikolata kokusu eşliğinde çalışmak herkese nasip olmazken; Ruken ve Rojda Demirer, bunu her gün yaşıyor. Nişantaşı’ndaki butik çikolata dükkanları ‘Marie Antoinette’de ‘yaban kirazlı’ ve ‘menekşeli’ gibi her yerde tadamayacağınız lezzetlere imza atıyorlar. İki kardeş, çikolata tutkusunu Şamdan Plus’tan Gülru İncu’ya anlattı...
* ‘Marie Antoniette’ akılda kalıcı bir isim. Bu isim nereden aklınıza geldi?
Ruken Demirer: Eski dönemlerde olan tutkumla doğdu. Barok, Rokoko ve Rönesans dönemlerini çok seviyorum. Fakat Rönesans biraz karanlık kalırdı çikolata için... Bir de çikolata denince akla gelen ilk isimlerden biri olan ‘Marie Antoinette’, yanında özel çikolatacısıyla gezermiş. Dedik ki ismi ‘Marie Antoinette’ olsun, iştah açısı pastaları ve çikolataları çağrıştırsın.
* Çikolata yapımı için özel bir eğitim alıyor musunuz?
Ruken D.: Evet, alıyorum ama her şeyi merak ediyorum. Sürekli sorular soruyorum. Şef benden bıkmış durumda!
* En çok hangi çeşitler tercih ediliyor?
Ruken D.: En çok altın çilekli öne çıkıyor, hatta Ramazan ayında Başbakanımız’a iletilmek üzere kutular alındı. Kestaneli, menekşeli ve portakal dilimli çikolatalarımız da çok beğenildi.