Demirhindi şerbeti nasıl yapılır?

Diğer adı Hint hurması olan Demirhindi, sağlığa oldukça faydalıdır. Hem Saray hem de İstanbul mutfağında sıkça rastlanılan Demirhindi şerbetinin tarifini sizler için derledik.

Diğer adı Hint hurması olan Demirhindi, sağlığa oldukça faydalıdır. Hem Saray hem de İstanbul mutfağında sıkça rastlanılan Demirhindi şerbetinin tarifini sizler için derledik.

Pratik hazırlanabilen, yaz aylarında sizi ferahlatacak olan Demirhindi şerbeti, sinir ve sindirim sistemine olan yararlarıyla da oldukça ünlüdür.

Demirhindinin anayurdunun eski adı ile Habeşistan, şimdiki adıyla Etiyopya olduğu ve buradan Hindistan'a ve diğer tropikal ülkelere yayıldığı bilinmektedir. 11. yüzyıldan itibaren Orta Asya Türkleri tarafından kullanılmaya başlanmıştır.

Sarayda ve daha sonra da İstanbulluların mutfağında hararet kesici ve besleyici özelliği ile yer alan demirhindi, diğer adıyla Hint Hurması, 14.yüzyıldan beri öncelikli olarak tercih edilen şerbet malzemesi olmuştur. Arap ülkelerinde demirhindi, sadece içecek olarak değil, bazı etli yemeklerde, pilav ve tatlılarda da tat verici olarak kullanılmaktadır.

Osmanlı masraf defterlerine baktığımızda alınan malzemelerin arasında çok miktarda demirhindi olduğunu görmekteyiz.

DİĞER GALERİLER