Canımız ciğerimiz yandı! Çanakkale'de hektarlarca alan küle döndü! Bilanço sabah saatlerinde ortaya çıktı
Çanakkale'nin Eceabat ilçesine bağlı Büyükanafarta köyü yakınlarında dün sabah saat 09.51'de ziraat arazisinde yangın başladı. Yangın rüzgarın da etkisiyle büyüyerek ormanlık alana sıçradı. Yangın Çanakkale Savaşları'nın yaşandığı Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda geniş bir alana yayıldı. Ekiplerin uzun uğraşları sonucunda kontrol altına alınan yangının bilançosu sabah saatlerinde ortaya çıktı.
Son dakika haberi... Çanakkale'nin Eceabat ilçesine bağlı Büyükanafarta köyü yakınlarında dün sabah saat 09.51'de ziraat arazisinde yol kenarındaki elektrik direğinden çıkan kıvılcımın kırsal alana sıçramasıyla yangın çıktı.
Yangın rüzgarın da etkisiyle büyüyerek ormanlık alana sıçradı. Yangın Çanakkale Savaşları'nın yaşandığı Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda geniş bir alana yayıldı.
Alevlerin fark edilmesinin ardından olay yerine Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi.
Bölgeye ulaşan ekipler, yangını kontrol altına almak için havadan ve karadan söndürme çalışması başlattı.
YANGINA GİDEN ORMAN ŞEFİ, EKİBİYLE KAZA GEÇİRDİ
Yangına müdahale için bölgeye giden Eceabat Anafartalar Orman İşletme Şefi Ahmet Yüksel ve ekibi, trafik kazası geçirdi. Ambulansla hastaneye kaldırılarak tedaviye alınan yaralıların durumunun iyi olduğu açıklandı. Dumandan etkilenen bazı orman işçileri de aynı hastanede tedaviye alındı.