Beylikdüzü'nde gece kulubü bulunan M.A., 16 Mayıs 2022 günü işyerine gelen silahlı kişilerce kaçırıldı. Avcılar'da bir otoparka götürülen M.A'ya işkence edildi.
M.A'nın çıplak görüntülerini çeken çete, görüntülerin yayılmaması karşılığında kendisinden gece kulübünü istedi. M.A'nın ağabeyi Y.A. ile buluşan çete üyeleri, Y.A'dan kardeşinin serbest kalması karşılığında 100 bin lira fidye talep etti.
Çete üyeleri, buluşma yerinde Y.A'nın 9 bin lirasını, alyans, altın kolyesini ve saatini de gasp etti. Çete daha sonra da M.A'yı serbest bıraktı. Asayiş Şube Gasp Büro Amirliği ekipleri yapılan başvurunun ardından kamera görüntülerini inceledi.
Yapılan uzun soluklu çalışmada ilk olarak Fesih E. (33) adlı gaspçı yakalandı ve tutuklandı.
Suç kaydı olan Fesih E'nin yakalanmasının ardından çalışma sürerken bir işyerini kurşunlayan 15 suç kayıtlı Yakup E.(29) ve Fırat Ü.(20) gözaltına alındı. Aramalarda, kaleşnikof, 2 tabanca ve 12 mermi ele geçti. 2 kişi de çıkarıldıkları adliyede tutuklandı.