Uzun ve kasvetli kış günlerinde yavaşlayan metabolizma, bahar mevsimine geçiş sürecine adapte olamıyor. Soğuk havaların yerini bıraktığı güneşli bahar günlerine rağmen kendinizi yorgun mu hissediyorsunuz? Uyku isteği, dikkat eksikliği veya eklem ağrıları gibi yakınmalarınız mı var? Bu şikayetlerinizin nedeni 'bahar yorgunluğu' olabilir! Uzmanlar, sebze ve meyvelerin önemli vitamin ile mineral kaynağı besinler olmalarının yanı sıra güçlü antioksidan özellik de gösterdiklerine dikkat çekiyor. İşte bahar yorgunluğunda enerjiyi yükselten 8 besin!
Uzun ve kasvetli kış günlerinde yavaşlayan metabolizma bahar mevsimine geçiş sürecine adapte olamıyor. Bunun yanı sıra vücudumuzun ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineral depoları da kışın genellikle boşalmış oluyor. Tüm bu faktörlerin etkisiyle, kimi zaman bizi kolumuzu bile kıpırdatamayacak kadar halsiz düşüren 'bahar yorgunluğu' tablosu gelişebiliyor.
Aslında açık havada düzenli yürüyüş yaparak, bol su içerek, en önemlisi ise sağlıklı beslenerek vücudumuzun kaybettiği enerjiyi yeniden kazanabiliriz.
ENGİNAR
Posa, C vitamini, folat, fosfor ve magnezyum gibi mineral içeriği yüksek olan enginar aynı zamanda iyi bir potasyum kaynağı ve en zengin antioksidan kaynaklarından biri. Üstelik bir adet enginar sadece 56 kalori içeriyor. Salatalara eklediğiniz ya da buğulama, haşlama ve ızgara gibi pişirme yöntemlerini kullanarak hazırladığınız enginarı dereotuyla beraber servis ederek lezzetli bir ikiliye dönüştürebilirsiniz.