Rize'nin İkizdere ilçesinde Anzer Yaylası'nda 2300-3000 rakımda üretilen Anzer balını almak isteyenler bir yıl önceden sıraya giriyor. Pek çok hastalığa iyi gelen Anzer balının üretimi için üreticiler 2 bin 500 kovanı güneşlenme oranına göre yaylaya yerleştiriyor ayı saldırısından korumak için de kafeslerin içine koyuyor. Anzer Ballıköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Osman Civelek, geçen yıl 2 ton balın üretilip satıldığını bu yıl ise 2 ton 400 kilo balı tahlil için Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü'ne gönderdiklerini tahlil sonuçlarının ardından etiketleyip satışa sunacaklarını söyledi.
Rize'nin İkizdere ilçesine bağlı Anzer Yaylası'nda 2300-3000 rakımda üretilen ve pek çok hastalığa iyi geldiği için alıcısı bir yıl önceden sıraya giren Anzer balı bu sene kilogramı 1200 liradan satışa sunulacak.
Anzer balı üretebilmek amacıyla her yıl haziran ayı içerisinde yüz aile, yaklaşık 2 bin 500 kovanı güneşlenme oranına göre yaylaya yerleştiriyor.
Hava şartları yıllık bal üretiminde belirleyici olurken, üretim kalitesi ve hava şartlarına uygunluğu dolayısıyla Kafkas ırkı arı tercih ediliyor.