Bol köpüklü, az, orta şekerli, sade Türk kahvesi tarifi için püf noktaları sizler için derledik. Dededen toruna Türk kahvesi yapan kahvecinin gizemli sırrı ortaya çıktı. İşte mis gibi kokusuyla sizi mest edecek veya misafirlerinizin aklında 40 değil 80 yıl kalacak lezzete sahip bol köpüklü Türk kahvesi tarifi ve püf noktaları.
Bol köpüklü türk kahvesi tarifi için beklenen püf nokta açığa çıktı! Türk kahvesini daha önce hiç böyle içmediniz. Köpük köpük en lezzetli halinin sırrını sizler için derledik. Ne yaparsanız yapın istediğiniz gibi Türk kahvesi yapamıyorsanız bunu deneyin. Asırlık Türk kahvecilerinin gizemi ortaya çıktı. İşte en lezzetli, tadını damağınızda bırakacak içtiğinizde 80 yıl hatır bırakacak bol köpüklü Türk kahvesi tarifi...
TÜRK KAHVESİ NEREDEN GELİYOR?
Kahve Osmanlı'ya Yavuz Sultan Selim döneminde, Yemen Valisi Özdemir Paşa sayesinde gelmiş. Paşa, Yemen'de içtiği ve çok sevdiği kahveyi İstanbul'a getirmiş. Sarayda kısa zamanda çok sevilmiş.Hatta saray görevleri arasına 'kahvecibaşı' adıyla yeni bir rütbe eklenmiş.
TÜRKLER FARKLI PİŞİRDİ
Türkler tarafından bulunan yepyeni hazırlama metodu sayesinde kahve, güğüm ve cezvelerde pişirilerek Türk Kahvesi adını aldı.