"Uzun bir hikaye dinlemeye hazır mısın Celaleddin" diyerek her şeyi anlatmaya hazır olduğunu ifade eden Kutlu Bike'nin hikayesi, Ak Şah'ın Celaleddin'le konuşmak üzere gelmesi ile yarım kaldı.
Ak Şah, Gürgenç çarşısında Kutlu Bike'yi gördüğünü ve gittiği mekanda Haşhaşilerin bulunduğunu ağabeyine anlattı.
Ak Şah'ın gidişinin ardından, Kutlu Bike, Celaleddin'in yanına geldi. Celaleddin "Seni esir alan her ne yapıyorsan bunları yapmaya zorlayanlar kimler, söyle artık" diyerek müstakbel eşine çıkıştı.
Kutlu Bike, "Kalbimizdeki gizlemek için konuşuruz Celaleddin. Dilimiz yalanlar söyler, gözlerimi ise doğruları. Gözlerini benden kaçırma ki doğruları öğrenesin" deyince, Celaleddin "Gözlerin seni kaybetmek istemiyorum diyor" diye cevap verdi.
Celaleddin, "Ya dilin? O güzel sözler neyi saklamak içindi?" diye sorunca Kutlu Bike çaresiz biçimde "Bir kızı tutsaklıktan kurtarmak şerefine mi dokunur?" dedi.