Sayısız faydası bulunan Hibiskus çayının tüketilmesi bazı alerjik bünyelerde alerjik reaksiyona neden olabilir. Bu nedenle hibiskus çayını doktor önerisi olmadan tüketmemenizi öneririz.
HİBİSKUS ÇAYININ FAYDALARI NELERDİR?
Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Kan basıncını düşürür ve tansiyonu dengeler.
Birçok kanser türüne karşı vücudu korur.
Akciğeri temizler.
Mantar oluşumunu engeller.
Kilo alımına neden olan ödemin vücuttan atılmasına yardımcı olur.
Düzenli bir şekilde hibiskus çayını tüketmek, bel çevresinde incelme ve vücut yağlarında azalma sağlar.
Böbrek iltihabına iyi gelir.
Kabızlığı ve şişkinliği giderici özelliği vardır.
HİBİSKUS ÇAYI NASIL DEMLENİR?
Suyu kaynatın.
Kaynamış suyun içine bir tutam kurutulmuş hibikus atın.
10 dakika demlenmesini bekleyin.
Süzdükten sonra için.
İsteğe bağlı olarak hibiskus çayına bal ya da limon ekleyebilirsiniz.
HAMİLELİK DÖNEMİNDE HİBİSKUS ÇAYI TÜKETİLMELİ Mİ?
Hibiskus çayı, düşük riski oluşturabilir. Bu yüzden hamilelik döneminde asla tüketilmemelidir. Emziren annelerin ise doktora danışması gerekir.