Havaların soğumasıyla birlikte grip ve üst solunum yolu hastalıkları hemen herkesin yakasına yapıştı. Halsizlik, yüksek ateş, öksürük ve vücut ağrısı şikayetiyle hastanelere koşanların sayısı arttı.
Bağışıklık sistemi zayıf olanların gribi ağır geçirdiğini söyleyen İç Hastalıkları ve İmmünoterapi Uzmanı Dr. Ülkü Görmez, "Vücut direnci düşük olanlarda grip sık tekrarladığı için kısır bir döngü yaşanır" uyarısı yaptı. Yılın büyük bölümünü gripli geçirenlerin dikkatli olması gerektiğini belirten Dr. Görmez, amansız kanserin bağışıklık sistemi zayıf olanları sevdiğini vurguladı.
'VAKTİNDE ÖNLEM ALIN'
Tüm rahatsızlıkların temelinde bağışıklık sisteminin tam ve doğru çalışmıyor olmasının yattığını dile getiren Dr. Ülkü Görmez, şöyle devam etti: "Sık grip olanların üstünde durması gereken konu bağışıklık sistemi.
Eğer vaktinde tedbir almazlarsa ileride ciddi hastalıklar onları bekliyor. Lösemi, lenfoma ve yumuşak doku kanseri yakalanılacak hastalıklarda birinci sırada yer alıyor. İkinci sırada vitiligo, sedef gibi hastalıklar bulunuyor ve giderek artıyor. Sık antibiyotik kullanımı da bunları tetikliyor. İltihaplı romatizmalar ise üçüncü sırada yer alıyor."
BÜNYEMİZ ZAYIF!
Türkiye'deki her 10 kişiden 8'inin bağışıklığının zayıf olduğunu anlatan Dr. Ülkü Görmez, amansız hastalıkların bu kadar yaygın olmasını bu duruma bağladı.