Bu besinler buzdolaba konduğunda hastalık saçıyor

Bazı besinler buzdolabına konduğunda hastalık saçıyor... Yiyecek ve içeceklerin bozulmaması için en çok alınan tedbir buzdolabında saklamaktır. Yiyecekleri dışarıdan alıp getirdiğimiz gibi hemen buzdolabına saklıyoruz. Bu doğru olan mı? Bazı yiyecekler için durum tam tersi ve birçoğumuz bunun farkında bile değiliz. Peki hangi yiyecek nasıl saklanmalı? İşte en çok tükettiğimiz yiyecekleri saklama önerileri...

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Takvim Logo

Yiyecek ve içeceklerin bozulmaması için en çok alınan tedbir buzdolabında saklamaktır. Dışarıdan alıp getirdiğimiz gibi hemen buzdolabına saklıyoruz.Bu doğru olan mı? Yoksa bir yerlerde yanılıyor muyuz? Bazı yiyecekler için durum tam tersi ve birçoğumuz bunun farkında bile değiliz. Peki hangi yiyecek nasıl saklanmalı? İşte en çok tükettiğimiz yiyecekleri saklama önerileri.

Takvim Logo

BUZDOLABI ONLARI BOZUYOR

Yiyecek içecekler ve hatta ojeden parfüme kadar birçok ürünün bozulmasını engellemek için buzdolabında muhafaza edilir. Bilmeden buzdolabında sakladığımız bu ürünler hemen bozulmaya başlıyor. Bozulduğu anlaşılmadığı için tüketildiğinde hastalıklara sebep oluyor.

Takvim Logo

DOMATES

Hemen herkesin bozulmaması için buzdolabında sakladığı domatesler aslında buzdolabı sayesinde tadından ödün veriyor. Adeta kumlu hale gelen yapısı tadını da bozuyor. Hızla yumuşamaya başladığı için bakteriler oluşur ve öyle tüketildiğinde sağlık sorunlarına neden olur.

Takvim Logo

PATATES

Buzdolabında tutulan patatesin tadı ve dokusu kötü etkilenir. Yavaş yavaş bozulmaya başlar fakat buzdolabında olduğu için görüntüsünde bir değişim olmaz. Görüntüsünde bir değişim olmadığı için bozulduğu anlaşılmaz ve tüketildiğinde çeşitli sağlık sorunlarına yol açar.

Takvim Logo

SARIMSAK

Sarımsak, kuru ve serin ortamlarda 3 ay boyunca kimseye zararı olmadan usul usul bekler. Buzdolabındayken etrafında dolaşan hava antisarımsak etkisi yapar.

Takvim Logo

KAHVE

Buzdolabı sayesinde nemlenen kahve çekirdekleri hem lezzetini yitirir hem de kısa sürede bayatlar.

Takvim Logo

TATLILAR

Çikolata başlığında söyledik ama aslında şekerli yiyecekleri buzdolabında uzak tutun. Her birinin ya formu ya da lezzeti buzdolabında zarar görür. Bal akışkanlığını yitirir, reçel donabilir, çikolatanın tadı hak getirir.

Takvim Logo

ANANAS

Ananas gibi tropik meyveleri buzdolabında saklamak kısa sürede çürümesine neden olur.

Takvim Logo

KARPUZ

Aynı şekilde karpuzda buzdolabına konulduğunda kısa sürede bozulur.

Takvim Logo

SOĞAN

Soğan da sarımsak gibi buzdolabında yaralanan yiyeceklerden. Hatta soğanın ömrü buzdolabındayken sarımsağa göre daha kısa. Hatta soğan ve sarımsağım saklanırken bir arada tutulması öneriliyor.

Takvim Logo

EKMEK

Üç gün sonra yapacağınız köfte için saklamıyorsanız, ekmeği buzdolabında saklamak tazeliğini yitirmesine sebep olacaktır. Hem tazeliğini yitirecek hem de bir süre sonra bakteri çoğalmasına sebep olacaktır.

Takvim Logo

FESLEĞEN

Buzdolabına konulduğu andan itibaren rengi, tadı ve kokusu değişir tüketilmeyecek hale gelir. Yalnızca fesleğen değil, fesleğen formundaki yeşillikleri buzdolabında saklamamanız gerekir.

Takvim Logo

PİL

Eski bir alışkanlıktır pilleri buzdolabında saklamak. Ancak buzdolabında saklandığında ömrü kısalıyor.