Havaların soğuduğu, mevsim geçişinin etkileriyle yorgunluk ve halsizliğin iyiden iyiye hissedildiği bugünlerde vücut direncini yüksek tutmak büyük önem taşıyor. Hastalıklara kolayca davetiye çıkaran sonbaharda bağışıklığı güçlendirmek için sofranızdan eksik etmemeniz gereken bazı besinler bulunuyor. Virüslere karşı vücut direncini artırmanın basit ama etkili önlemlerinin başında mevsim sebze ve meyvelerini tüketmek geliyor. Birbirinden lezzetli sonbahar meyveleri, içerisinde barındırdıkları bol vitamin, mineral ve başka hiçbir meyvede bulamayacağınız faydalı besin içeriği ile hepimizi en soğuk kış aylarına hazırlamaya geldi.
HURMA
Göz alıcı turuncusu, şeker gibi tadı ve dillere destan faydaları ile sonbahar meyveleri dendiğinde atlanmaması gereken bir meyve olan hurma, en verimli haline elbette tazeyken erişir.
Çin'de doğan ve Uzak Doğu'nun tüm şifasını bünyesinde barındıran hurmanın tek bir porsiyonunda yüzde 55 A vitamini, 6 gram fiber, yüzde 30 magnezyum ve sadece 118 kalori bulunur.
ARMUT
Yine "Sonbaharda hangi meyveleri yeriz?" sorusunun banko cevaplarından biri olan armut, en yüksek çeşitliliğini özellikle Avrupa ülkelerinde barındırır.