Kanserde genetik etkenler yüzde 5-10 arasında sorumlu olsalar da, hastalık yüzde 90-95 oranında çevresel faktörlerden etkileniyor. Bu çevresel faktörlerin yüzde 30'unu da beslenme alışkanlıklarımız oluşturuyor.
Kanser, tüm dünyada ölüme yol açan hastalıkların başında geliyor. Üstelik her gün daha da yayılıyor.
Dünya Sağlık Örgütü'nün uluslararası kanser araştırmalarını yürüttüğü GLOBOCAN adlı projenin verilerine göre; geçtiğimiz yıl 18 milyon kişiye kanser tanısı kondu ve bu kanserden ölen hastaların sayısı 9,5 milyonu aştı. Peki milyonlarca insanın ölümüne sebep olan kanserden korunmak mümkün mü? Kanserden korunmak için hangi besinleri tüketmek gerekir? İşte kansere geçit vermeyen 7 besin...
Kanserde genetik etkenler yüzde 5-10 arasında sorumlu olsalar da, hastalık yüzde 90-95 oranında çevresel faktörlerden etkileniyor. Bu çevresel faktörlerin yüzde 30'unu da beslenme alışkanlıklarımız oluşturuyor.