Bal ve sarımsak karışımının mucize etkisi! Bir hafta boyunca...

Yemeklere verdiği lezzetin yanı sıra sağlımıza da kattığı faydalar son derece mükemmel olan sarımsak, çiğ bir şekilde tüketildiğinde güçlü bir ilaçtır. Peki doğal şifacı sarımsağı bir hafta boyunca bal ile tüketirsek ne olur? İşte bal ve sarımsak karışımının mucizevi etkisi...

Sarımsağı çiğ bir şekilde tükettiğimizde maksimum fayda alırız. Besin kaynağının içinde bulunan allicin maddesi pişirildiğinde dağıldığı için beklenen etkiyi alamayız. Çiğ tüketilmesindeki vurgu bu yüzdendir.

En doğru tüketim modeli çiğ sarımsağı minik minik keserek ya da ezerek tüketmektir. Böylelikle allicin maddesini açığa çıkarmış olursunuz.

ÖZELLİKLE BU KIŞ GÜNLERİNDE...

Aynı zamanda aç karnına tüketmeniz sağlığınız için daha faydalıdır. Tok karnına yenen sarımsak, vücut tarafından absorbe edilmez. Doğal antibiyotik kaynağı nezle, grip, soğuk algınlığı gibi birçok rahatsızlığın önüne geçer.

Özellikle bu kış günlerinde ilaç kullanmayıp gribi hızlı bir şekilde atlatmak ya da hiçbir şekilde hasta olmamak için ballı sarımsak toniğini tüketebilirsiniz.

Ballı sarımsak toniğini 7 gün üst üste yemeniz şart.

DİĞER GALERİLER