Sarımsağı çiğ bir şekilde tükettiğimizde maksimum fayda alırız. Besin kaynağının içinde bulunan allicin maddesi pişirildiğinde dağıldığı için beklenen etkiyi alamayız. Çiğ tüketilmesindeki vurgu bu yüzdendir.
Yemeklere lezzet katmak için sık sık kullandığımız sarımsağın faydaları saymakla bitmez. Doğal antibiyotik olarak nitelendirilen sarımsak, yemeklere verdiği lezzetin yanı sıra sağlığımıza kattığı faydaları da son derece mükemmeldir. Özellikle çiğ bir şekilde tüketilen sarımsak güçlü bir ilaç olur. Peki bu doğal şifacıyı 7 gün boyunca balla tüketirseniz ne olur? İşte sarımsak toniği olarak bilinen sarımsak ve bal karışımının mükemmel etkisi...
Sarımsağı çiğ bir şekilde tükettiğimizde maksimum fayda alırız. Besin kaynağının içinde bulunan allicin maddesi pişirildiğinde dağıldığı için beklenen etkiyi alamayız. Çiğ tüketilmesindeki vurgu bu yüzdendir.