Orhan Gencebay, seçime sayılı günler kala ülkesine olan sevgisini "Canım Türkiye'm" adlı şarkıda anlattı.
A Haber'e konuşan sanatçı, yeni bestesiyle ilgili şunları söyledi: "Canım Türkiye'm; dirliğimizi, birliğimizi pekiştirmek için büyük bir heyecan, arzu ve istekle ne zamandan beri yaptığım bir besteydi. Tamamlamıştım, son zamanlarda tamamladım. Çünkü buna da ayrıca ihtiyacımız var diye düşündüm.
Ülkemizde bir dolu olaylar yaşıyoruz, hepimizin birlikteliğini sağlayacak olan bir şarkı bu. Hepimizin 'Canım Türkiye'si bu şarkı. Marş formunda yaptım, inşallah bundan sonra daha neler de yapacağız. İnşallah halkımız, gönül dostlarımı beğenecek"
Gencebay, "Ne zaman yayınlanacak?" sorusuna da şöyle karşılık verdi: "Hemen, belki ilk siz yayınlayacaksınız. Birkaç gün önce bitirdik. Dünyada birçok yerde yayınlanacak"
Klipte yer alan mehter takımıyla ilgili de konuşan Gencebay, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hem senfonik bir çalışma bu hem de mehter var. Bizim Osmanlı dönemimizim harika icraları ve o duyarlılık... Bir yandan da çocuklar var.