Korkunç kazada ölümden dönen Sergen Deveci ilk kez konuştu! Yaşadıklarını tüm detaylarıyla anlattı! “O kadar garip bir his ki...”

'Baş Belası' adlı tiyatro ekibinin turne arabasının Amasya'dan dönerken korkunç bir trafik kazası geçirmişti. Üç kişinin vefat ettiği kazada ağır yaralanan Sergen Deveci, 1,5 aylık tedavinin ardından hastaneden yürüyerek çıkmıştı. Mucize olarak adlandırılan olayın ardından Deveci, ilk kez konuştu. Kaza anında yaşadıklarını ve tedavi sürecini anlayan ünlü oyuncunun açıklaması şoke etti. İşte Sergen Deveci'nin o açıklaması...

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Korkunç kazada ölümden dönen Sergen Deveci ilk kez konuştu! Yaşadıklarını tüm detaylarıyla anlattı! “O kadar garip bir his ki...” - 1

Amasya'da turneden dönerken tiyatro ekibini taşıyan minibüsün TIR'a çarpması sonucu 3 arkadaşının öldüğü kazada boynu kırılan ve omurilik yaralanması nedeniyle felç kalma riski yaşayan 32 yaşındaki tiyatrocu Sergen Deveci mucizeyi başardı.

Korkunç kazada ölümden dönen Sergen Deveci ilk kez konuştu! Yaşadıklarını tüm detaylarıyla anlattı! “O kadar garip bir his ki...” - 2

Deveci 44 gün sonra tedavi gördüğü Kocaeli Romatem Fizik ve Rehabilitasyon Hastanesi'nden yürüyerek çıktı. Kazadan hemen sonra Sağlık Bakanlığı'na bağlı ambulans uçakla İstanbul'a getirilen ve boyun omurundan ciddi bir ameliyat geçiren Deveci, doktorları bile şaşırttı.

Korkunç kazada ölümden dönen Sergen Deveci ilk kez konuştu! Yaşadıklarını tüm detaylarıyla anlattı! “O kadar garip bir his ki...” - 3

Doktorların 1 yıldan önce ayağa kalkamayabilir dediği genç oyuncu, 1,5 ayda kendi doktorunu dansa kaldıracak kadar iyileşme gösterdi. Robotik rehabilitasyon ile yoğun fizyoterapi seansları sayesinde, umudunu hiç kaybetmeden ve sürekli ayağa kalkacağı günü hedefledi.

Korkunç kazada ölümden dönen Sergen Deveci ilk kez konuştu! Yaşadıklarını tüm detaylarıyla anlattı! “O kadar garip bir his ki...” - 4

"MUCİZE"
Kaza olduğu anda ayakta olduğu için başını aracın tavanına vurduğunu ve bu nedenle boynunun kırıldığını anlatan Deveci, kaza anını ve hemen sonrasını anlattı. Sergen Deveci, şunları söyledi: "Turnedeyiz, her fırsatta uyuyoruz.

Korkunç kazada ölümden dönen Sergen Deveci ilk kez konuştu! Yaşadıklarını tüm detaylarıyla anlattı! “O kadar garip bir his ki...” - 5

Ben de araçta uyurken, bir ses duydum; merak ettim ayağa kalktım. Tam o anda çarpışmışız. Ayakta olduğum için kafamı yukarı çarpmışım ve boynumu kırmışım.

Korkunç kazada ölümden dönen Sergen Deveci ilk kez konuştu! Yaşadıklarını tüm detaylarıyla anlattı! “O kadar garip bir his ki...” - 6

Çok ilginç, bir insanın boynunun kırılması ve hala bunu söyleyebiliyor olması. Bence mucize. Boynunuz kırıldığında bir şeyler yok oluyor.

Korkunç kazada ölümden dönen Sergen Deveci ilk kez konuştu! Yaşadıklarını tüm detaylarıyla anlattı! “O kadar garip bir his ki...” - 7

İlk başta bende de öyle oldu, büyük bir sessizlik, sonra geri geldim. Boynum kırıldığında omuriliğim zarar görmüş. Ben bunu bilmiyordum tabii, müthiş bir hissizlikle uyanmıştım.

Korkunç kazada ölümden dönen Sergen Deveci ilk kez konuştu! Yaşadıklarını tüm detaylarıyla anlattı! “O kadar garip bir his ki...” - 8

Önce ayağıma bir şey girdi zannettim. O yüzden hissetmiyorum sanıyordum. Meğer o sıra omuriliğim zedelenmiş. En azından ayağımda yaralanma yok, sağlam diye düşündüm.

Korkunç kazada ölümden dönen Sergen Deveci ilk kez konuştu! Yaşadıklarını tüm detaylarıyla anlattı! “O kadar garip bir his ki...” - 9

Ama öyle değilmiş. O sırada ben ayaklarımın hakimiyetini kaybetmiştim ve hastaneye kaldırılmışım. Kazadan sonra ilk uyandığımda ilk götürüldüğüm hastanedeydim.

Korkunç kazada ölümden dönen Sergen Deveci ilk kez konuştu! Yaşadıklarını tüm detaylarıyla anlattı! “O kadar garip bir his ki...” - 10

Uzun bir süre geçmişti. İşte o benim gidip gelme hikayem, aslında beni hastaneye kaldırmışlar. Elim kolum bağlanmış, acayip sırtım kaşınıyordu. Hemşireye yalvardım ne olur sırtımı kaşıyabilir miyim diye. Onlar da omurgam daha fazla zarar görmesin diye elimi kolumu sabitlemişler tabii"

Korkunç kazada ölümden dönen Sergen Deveci ilk kez konuştu! Yaşadıklarını tüm detaylarıyla anlattı! “O kadar garip bir his ki...” - 11

"FELÇ KALABİLECEĞİMİ İNTERNETTE YAZILANLARDAN ÖĞRENDİM"
İlk götürüldüğü hastanede çok riskli olduğu için ameliyatının yapılamadığını ve daha sonra Sağlık Bakanlığı'nın ambulans uçağı ile İstanbul'daki özel bir hastaneye getirildiğini anlatan Deveci, şu ifadeleri kullandı: "İstanbul'a transfer edilmem gerekiyordu ambulansla. Çok havalıydı gerçekten.

Korkunç kazada ölümden dönen Sergen Deveci ilk kez konuştu! Yaşadıklarını tüm detaylarıyla anlattı! “O kadar garip bir his ki...” - 12

Sağ olsunlar hava ambulansıyla buraya getirildim. İlk defa kullandım, umarım bir daha kullanmak zorunda kalmam; hiç kimse kullanmaz. Korku olmadı bende, çünkü belli bir süre uzun bir süre bunun ne olduğunu tam olarak anlayamadım zaten.

Bir hissizlik var ama, öyle ayağının üstüne oturmuşsun da ayağın uyuşmuş gibi bir hissizlik değil. Ne yaparsan yap bir türlü geri gelmeyen bir hissizlik.

Korkunç kazada ölümden dönen Sergen Deveci ilk kez konuştu! Yaşadıklarını tüm detaylarıyla anlattı! “O kadar garip bir his ki...” - 13

İstanbul'da güzel bir ameliyat yapıldı bana. Ama psikolojik olarak çok zor biliyor musunuz? Sonradan öğrenmeye başladım detayları. İnanılmaz bir Haber trafiği dönmüş bu arada.

Korkunç kazada ölümden dönen Sergen Deveci ilk kez konuştu! Yaşadıklarını tüm detaylarıyla anlattı! “O kadar garip bir his ki...” - 14

Ben telefonu elime aldığımda, internette yazılanlardan öğrendim felç kalma ihtimalim var diye. Sonra telefonlar gelmeye başladı, herkese durumu açıklıyorsunuz; 'Felç mi kalacaksın?' diyorlar, 'Bilmiyorum, bakacağız' diyorum falan"

Korkunç kazada ölümden dönen Sergen Deveci ilk kez konuştu! Yaşadıklarını tüm detaylarıyla anlattı! “O kadar garip bir his ki...” - 15

"TEKRAR YÜRÜYEMEZSEM BİR B PLANIM DA VARDI"
Ameliyat sonrası sürecin kendisi için çok iyi geçtiğini de sözlerine ekleyen Sergen Deveci, ilk başlarda 'Tekrar yürüyemezsem ne yaparım' diye düşündüğünü ve bir B planı olduğunu da kaydederek, şöyle konuştu: "Buraya geldim fizik tedavi sürecim başladı.

Korkunç kazada ölümden dönen Sergen Deveci ilk kez konuştu! Yaşadıklarını tüm detaylarıyla anlattı! “O kadar garip bir his ki...” - 16

e-sporcu olurum, oturduğum yerden içerik üretirim ya da yazar olurum diyordum. Çünkü olmazsa olmaz, hayatta kalmak da çok büyük bir olaydı.

Korkunç kazada ölümden dönen Sergen Deveci ilk kez konuştu! Yaşadıklarını tüm detaylarıyla anlattı! “O kadar garip bir his ki...” - 17

Yoldaşlarımızı kaybettik biz o kazada. Hayatta olmak başka bir anlam taşıyordu benim için. Ayağa kalkamayacaksam tabii ki üzülürdüm ama bir B planım da vardı"

Korkunç kazada ölümden dönen Sergen Deveci ilk kez konuştu! Yaşadıklarını tüm detaylarıyla anlattı! “O kadar garip bir his ki...” - 18

"HAYATA YENİDEN 1.82'DEN BAKABİLMEK İNSANIN GÖZLERİNİ DOLDURUYOR"
Biraz sancılı ve uzun süren bir yeniden doğuş yaşadığını anlatan genç oyuncu, ilk ayağa kalkma anında hissettiklerini ise şu cümlelerle anlattı: "O kadar garip bir his ki gerçekten bir bebek gibi yeniden doğmak gibi.

Korkunç kazada ölümden dönen Sergen Deveci ilk kez konuştu! Yaşadıklarını tüm detaylarıyla anlattı! “O kadar garip bir his ki...” - 19

Ama bu biraz daha sancılı; önce parmaklarınızı hissediyorsunuz, sonra kasılmalarınız başlıyor, ayağınızı çekebilmeye başlıyorsunuz. Adım adım, zamanla bunların oluşması, ayağa tekrar kalkabilmek, insanı ağlatıyor.

Korkunç kazada ölümden dönen Sergen Deveci ilk kez konuştu! Yaşadıklarını tüm detaylarıyla anlattı! “O kadar garip bir his ki...” - 20

Ben aklıma gelmezdi ki bir gün yürüyeceğim diye ağlayacağım. Hiç unutmuyorum hoca ayak çalıştırıyor, 'Ayakta güç var ya senin, ayağa kalkalım' dedi. Ben, şaka yapıyor sandım, güldüm.

Korkunç kazada ölümden dönen Sergen Deveci ilk kez konuştu! Yaşadıklarını tüm detaylarıyla anlattı! “O kadar garip bir his ki...” - 21

Hatta 'Hocam nerede ya keşke, kalkamam' dedim. Sonra hoca beni ayağa kaldırdı. Hayata tekrar 1.82'den bakabilmek, o an gerçekten insanın gözleri doluyor. Çok güzel bir andı"

Korkunç kazada ölümden dönen Sergen Deveci ilk kez konuştu! Yaşadıklarını tüm detaylarıyla anlattı! “O kadar garip bir his ki...” - 22

"FİLMLERDE YÜRÜYENLERİ GÖRMEK AĞRIMA GİDİYORDU"
Hastaneye ilk yattığı günlerde Film bile izleyemediğini, orada ayakta insanlar gördükçe bunun çok ağrına gittiğini belirten Deveci, sözlerini şöyle sürdürdü: "Mental sağlığım da tam yerinde değildi.

Korkunç kazada ölümden dönen Sergen Deveci ilk kez konuştu! Yaşadıklarını tüm detaylarıyla anlattı! “O kadar garip bir his ki...” - 23

Ama zamanla iyileşme süreci de hızlı ilerleyince, biraz daha keyiflendim, neşelendim. Sonra da kendi işime dönebildim. Yavaş yavaş hastanede yatarken de çeşitli içerikler üretebildim.

Korkunç kazada ölümden dönen Sergen Deveci ilk kez konuştu! Yaşadıklarını tüm detaylarıyla anlattı! “O kadar garip bir his ki...” - 24

Bir de umarım bir daha gelmem ama hayatım boyunca ilk defa böyle bir ortamda bulunuyordum. Koşullar çok farklı, bir yerden sonra kafanız bulunduğunuz yerdeki durumlara göre şaka çıkartabiliyor.

Korkunç kazada ölümden dönen Sergen Deveci ilk kez konuştu! Yaşadıklarını tüm detaylarıyla anlattı! “O kadar garip bir his ki...” - 25

Onları yapınca tabii daha da keyiflendim. O yolculuktan dönerken aslında talk show'umuz başlayacaktı, ne yazık ki kaza olduğu için ertelendi. Galiba ölümden dönmek beni biraz korkusuz yaptı. Bir şakalar yazdım var ya? Çok heyecanlıyım onları yapmak için"

Korkunç kazada ölümden dönen Sergen Deveci ilk kez konuştu! Yaşadıklarını tüm detaylarıyla anlattı! “O kadar garip bir his ki...” - 26

"HAYATIMIN İKİNCİ BÖLÜMÜ DAHA DA GÜZEL OLACAK"
Sergen Deveci, son olarak doktorlarına da ömür boyu minnettar kalacağını ifade ederek şunları söyledi: "Ne olursa olsun bu süreçte evet robotik tedavi vs aldım ama hocaların etkisi çok büyüktü.

Korkunç kazada ölümden dönen Sergen Deveci ilk kez konuştu! Yaşadıklarını tüm detaylarıyla anlattı! “O kadar garip bir his ki...” - 27

Onlara hayatım boyunca minnet duyacağım sanırım. Çünkü süreci benim için hızlandırdılar, iyi hissettirdiler. Ben yarına hazırdım, bugünkü tedavim bitince yarına yine hazırdım.

Korkunç kazada ölümden dönen Sergen Deveci ilk kez konuştu! Yaşadıklarını tüm detaylarıyla anlattı! “O kadar garip bir his ki...” - 28

Hırslıydım, hocalarım hırslandırdı. Bir de şey diyorlar, 'mucizeymişim ben' falan. Bilmiyorum ama tedavi sürecim güzel geçti.

Korkunç kazada ölümden dönen Sergen Deveci ilk kez konuştu! Yaşadıklarını tüm detaylarıyla anlattı! “O kadar garip bir his ki...” - 29

Bu benim hayatımın ikinci bölümü olacak diye tahmin ediyorum. İkinci bölüm daha da güzel olacak diye düşünüyorum. Eğer hayatta kaldıysam, bunun bir anlamı var. Ben de onun hakkını vermeye çalışacağım"