Kara para aklamak, veRgi kaçırmak, örgüt kurmak... Dilan ve Engin Polat çifti ile beraber toplam 12 kişi bu suçlamalarla sevk edildikleri hakimlikçe tutuklandı. Tutuklananlar güvenlik önlemleri altında cezaevine gönderildi.
"SADECE REKLAM YÜZÜYÜM"
Çifte adliyeye sevk edilmeden önce 66 sayfadan oluşan soru yöneltildi.
Polat çifti adliyedeki sorguda ise aylık gelirlerini 150 -200 bin lira olarak beyan etti. Dilan Polat, şirketlere para giriş çıkışıyla eşi Engin Polat'ın ve muhasebecilerinin ilgilendiğini söyledi, ağlayarak sadece reklam yüzü olduğunu öne sürdü.
Engin Polat kara para aklama iddialarını reddetti. Engin Polat, "Bu paraları biriktirdik, çalıştık emek verdik" dedi. Engin Polat'ın babası Sezgin Polat da her şeyi avukatlarının ayarladığını öne sürdü.
Soruşturma kapsamında gözaltına alınanlardan biri olan Ahmet Gün'ün ise aylık gelirini 300 bin olarak gösterdiği, şirketlerin sadece avukatlığını yaptığını ifade ettiği öğrenilmişti.
Yine soruşturma kapsamında Dilan ve Engin Polat aylık gelirlerinin 150 - 200 bin lira arasında olduğunu söylemişti. Ancak çiftin satılan ürünlerle faturalandırılan ürünler arasındaki farkın açıklayamadıkları öğrenilmişti.