Akademi Türkiye yarışmasında şarkıcı olarak ünlenen Pınar Aydın, daha sonra Arka Sokaklar, Akasya Durağı gibi dizilerde rol aldı.
Yarışmanın hemen ardından oyunculuk teklifleri alan ancak "Ben oyuncu değilim" kabul etmeyen Pınar Aydın'ın ilk deneyimi ise 2005 yılında Savcının Karısı dizisiyle oldu.
Oyunculuk tekliflerini ilk başta reddeden Aydın, bu durumu ise şöyle açıkladı: "Müzik yapmak için çok uğraştım. Sadece albüm yapmayı değil, sahnede şarkı söylemeyi de çok istiyordum.
Ama o dönem benimle çalışmak isteyenler, müziğimi apayrı yerlere götürmeye çalıştı. Hayalimdeki yere bir türlü gidemiyordum. Müzikte her detayla bire bir uğraşmam gerekiyordu. Oyunculuk öyle değildi.
Verilen senaryoya göre oyununuzu oynuyorsunuz, başka bir şeyle muhatap olmak zorunda değilsiniz. Müzikte ise her aşamasıyla uğraşmak zorundasınız. Yine de denedim.