Türk sinemasının efsane ismi Türkan Şoray, bir dönem "Cushing Sendromu" ile mücadele etmiş ve bu hastalık sebebiyle kilo almıştı. Vücudun aşırı kortizol üretmesi sonucu ortaya çıkan bu rahatsızlık, Şoray'ın kemik erimesi gibi sağlık sorunları yaşamasına da yol açmıştı. Ancak Yeşilçam Sultanı, azmi ve kararlılığıyla herkese örnek olacak bir dönüşüme imza attı.
Sol böbrek üstü bezinin alınması ve ardından geçirdiği beyin ameliyatıyla zorlu bir süreçten geçen Şoray, iki yıl süren tedavinin ardından sağlığına kavuştu. Bu süreçte aldığı kiloları vermeyi de kafasına koyan usta oyuncu, sıkı bir diyet ve egzersiz programıyla 1 yılda tam 20 kilo verdi.
Peki, Türkan Şoray'ın "mum gibi eriten" diyetinin sırları nelerdi? İşte detaylar...
Unlu gıdalara veda: Şoray, ilk olarak beyaz ekmek, makarna gibi rafine unlu gıdaları beslenmesinden çıkardı.
Tuzla arasına mesafe koydu: Aşırı tuz tüketiminin ödem ve sağlık sorunlarına yol açabileceğinin bilincinde olan Şoray, tuz tüketimini minimuma indirdi.
Porsiyon kontrolüne dikkat: Öğünlerinde aşırıya kaçmayan Şoray, daha küçük porsiyonlarla beslenmeye özen gösterdi.
Meyve ve tatlıya sınırlama getirdi: Şeker tüketimini azaltmak için meyve ve tatlı tüketiminde de ölçülü davranmayı tercih etti.