Türkiye koronavirüs vakalarının 60 bine dayanmasının ardından önce kısmi kapanma sonrasında ise tam kapanmaya girmiş, bir dizi kısıtlamaları uygulamaya sokmuştu. Tam kapanma 17 Mayıs'ta sona erdi. Kabine Toplantısı'nın ardından konuşan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, kafe ve restoranlar hakkında paket servise bir süre devam edileceğini ifade etmişti. Öte yandan Erdoğan 1 Haziran'ı işaret etmişti. Gözler bugün saat 16:00'da toplanan Kabine toplantısına kilitlendi. Milyonlar kafe ve restoranların açılıp açılmayacağını merak ediyor. Restoran ve kafelerin hemen hemen tümü gerek tadilat gerek dezenfeksiyon işlemlerini yaparken tedarikçileriyle de görüşmelere başladı.
"Gözümüz kulağımız bugün yapılacak olan Kabine toplantısında" diyen sektör oyuncularının en büyük beklentisi saat sınırının kalkması. İşlerinin büyük bir bölümünün akşam olduğunu belirten firma sahipleri, akşam 24'e kadar izin bekliyor.
Hafta sonu yasaklarının da kalkmasını talep eden sektör oyuncuları, "Açık alanlarda tam kapasite çalışalım. Pandemi bitmedi. O nedenle kapalı alanda yüzde 50 kapasiteyi biz kendimiz uygulayacağız. Dersimizi aldık. Kurallara harfiyen uyacağız, ihlal edenleri de uyaracağız. Bu dönemden çok yara aldık. Bir daha aç-kapa olmasın" diyor.
KORKULAN OLMADI
Tam kapanma döneminde yazlık ya da memleketlerine gidenler geri döndü. Gidiş ve dönüşler nedeniyle vaka sayılarının artması bekleniyordu ancak korkulan olmadı.
Bunda da tam kapanma kararı olduğu için seyahat edenlerin gittikleri yerde sabit kalmaları, eş, dost, akraba ile bir araya gelememelerinin etkisi olduğu bildirildi. Ancak lokanta ve kafelerin açılıp cumartesi günleri sokak sınırlamasının kaldırılması ile birlikte vakalarda yukarı doğru bir gidiş olacağı tahmin ediliyor.