AFAD'ın İstanbul İl Afet Risk Azaltma Planı'na (İRAP) göre, Adalar, Avcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Küçükçekmece, Maltepe, Tuzla, Üsküdar, Zeytinburnu ve Sultanbeyli ilçeleri deprem riski açısından özellikle dikkat çekiyor.
BEKLENEN HASARLAR NE BOYUTTA?
Zeytinburnu'nda 5 bin 334, Avcılar'da 7 bin 39, Küçükçekmece'de ise 12 bin 244 yapının ağır hasar alması bekleniyor.
Bu ilçelerdeki yapı stoğunun eski olması ve zemin koşullarının sıvılaşmaya müsait olması, olası bir depremde hasarın boyutlarını artırıyor.
YÜKSEK RİSKLİ DİĞER İLÇELER
Esenyurt, Silivri ve Bakırköy gibi ilçeler de yüksek ve yoğun yapılaşma, artan nüfus ve göçmen yoğunluğu ile dikkat çekiyor.
Özellikle Silivri ve Tuzla'nın aktif fay hatlarına yakın olması, bu bölgelerdeki riski daha da artırıyor.