Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminde atılan kurşunlar sonrası gazi olan Halil Algan o geceyi anlattı.
İstanbul'da tekstil işiyle uğraşan 2 çocuk babası Halil Algan, FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısının ardından sokağa çıktı.
TANKIN ÜZERİNE ÇIKTI
Yürüdükleri sırada insanların arasına dalan bir tankı durdurmak için üzerine çıkan Algan, içindeki askerlerin açtığı ateşle ağır yaralandı.
Çevredeki bir hafif ticari araçla hastaneye yetiştirilen Algan, 45 gün yoğun bakımda kaldı. Koltuk altından giren kurşunun omuriliğine zarar vermesiyle belden aşağısı felçli kalan Algan, memleketine dönerek Artuklu ilçesi Nur Mahallesi'ndeki evinde yaşamaya başladı.
"HİÇ PİŞMANLIK DUYMADIM"
Fizik tedavisi devam eden ve 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlatan Algan, o gece hiç pişmanlık yaşamadığını belirterek şunları söyledi:
"O gün iş yerimden eve gitmiştim. Evde televizyon izlerken, bütün kanalların aynı şeyi söylediğini ve bir şeylerin ters gittiğini fark ettim.