Karayolları, demiryolları, il özel idareleri, şeker fabrikaları, elektrik üretim santralleri, kömür işletmeleri, üniversiteler ve hastanelerin de aralarında olduğu kamu kurum ve kuruluşlarındaki 700 binden fazla işçiyi ilgilendiren 2023 yılı toplu iş sözleşmeleri görüşmelerinde artık son dönemece girildi. İşçi tarafını Türk-İş ile Hak-İş'in temsil ettiği görüşmelerde kamu işvereninden yeni teklif bekleniyor.
ART ARDA AÇIKLAMA GELDİ
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, görüşmelerle ilgili, "Şu anda kamuda 700 bini aşkın işçilerle ilgili toplu sözleşmemiz devam ediyor.
Bir oransal artış yapacağız. Asgari ücretle olan işçilerin 12 bin veya 12 bin 500'e çekilmesi. Onların talep ettiği bir rakam var onların üzerinde.
Toplu sözleşmeleri Kamu İşveren Sendikaları yapıyor. Ben orada devletin temsilcisiyim. Biz nihai kararı sendikalarımızla oturup çıkartacağız" dedi.
Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay da bir basın toplantısı düzenleyerek, toplu sözleşmeyi seçimden önce imzalamak istediklerini söyledi.