2. el araba alacak vatandaşlar tarafından fiyatlarla ilgili gelişmeler yakından takip ediliyor. Koronavirüs salgının etkisi ve bankaların kredi faizlerinin yüksek olması nedeniyle araba piyasalarında durgunluk yaşandı. Koronavirüs önlemleri kapsamında alınan yeni kararlarla birlikte 1 Temmuz'dan itibaren yasakların kalkmasıyla 2. el araba piyasasının hareketlenmesi bekleniyor. Öte yandan ikinci el online binek ve hafif ticari araç pazarında satışlar mayıs ayında aylık bazda yüzde 21 azalırken, araç fiyatları ise ortalama yüzde 1,1 puan arttı. Indicata'nın ikinci el online pazar raporundan derlediği verilere göre, Türkiye ikinci el online binek ve hafif ticari araç pazarında geçen ay 112 bin 785 satış (ilandan tamamen kaldırıldığında) gerçekleşti.
'2. EL OTOMOBİL ALIM SATIMLARI ARTIYOR'
Bayram öncesi dönemlerde otomobil alımlarının arttığına dikkat çeken galerici Uğur Potur ise "İkinci el otomobil piyasasında hareketlilik başladı.
1 Temmuz itibarıyla kısıtlamaların kalkmasıyla piyasaların eski günlerine döneceğini öngörüyoruz. Müşterilerimiz gelmeye başladı fakat otomobil kredi faizlerinin düşmesini istiyorlar.
Havalar ısındı, önümüzde de bayram var. Bu dönemlerde ikinci el otomobil alım satımları artıyor. Bizde bu dönemde piyasaların hareketlenmesini bekliyoruz" diye konuştu.
İkinci el araba piyasası tepataklak oldu! Satışlar yüzde 21 azaldı
İkinci el online binek ve hafif ticari araç pazarında satışlar mayıs ayında aylık bazda yüzde 21 azalırken, araç fiyatları ise ortalama yüzde 1,1 puan arttı. Indicata'nın ikinci el online pazar raporundan derlediği verilere göre, Türkiye ikinci el online binek ve hafif ticari araç pazarında geçen ay 112 bin 785 satış (ilandan tamamen kaldırıldığında) gerçekleşti.