Temmuz ayında zamlı maaşlarını bu ay da bayram ikramiyelerini alan emekliler için yeni zam oranları da belli olacak.
SSK ve Bağ-Kur emeklileri 6 aylık enflasyon oranında zam alırken, memur emeklileri toplu sözleşme görüşmelerinden çıkacak sonucu bekleyecek.
Toplu pazarlık masasında yer alan Memur-Sen, Kamu-Sen ve KESK, hazırladıkları mali ve sosyal taleplerini Çalışma Bakanlığı'na sunmuştu.
Toplu sözleşme masasında 11 hizmet kolunun tamamıyla yetkili konfederasyon olan Memur- Sen, taleplerini teşkilatlarıyla istişare ve değerlendirme toplantıları yaparak belirledi.
Bu ay içerisinde tamamlanacak görüşmelerde memurlar ve memur emeklileri için 4 seferde yani 6 aylık dönemler halinde yapılacak zam oranları belirlenecek.