Devlet, bu sene tüm vatandaşları ev sahibi yapmaya kararlı! Kiracılığa paydos! Aidat öder gibi konut alabilirsiniz! İşte ilk evim konut kredisi şartları

Geçtiğimiz günlerde dar gelirli ailelerin de ev sahibi olabilmeleri için iki yeni konut kredisi kampanyasının geliştirilmiş olduğu duyurulmuştu. Henüz ilgili duyurunun üzerinden kısa bir zaman geçmiş olmasına rağmen devlet cephesinden bir yeni konut kredisi hizmetinin daha müjdesi verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın devlet güvencesi ile hizmete açılacağını duyurmuş olduğu düşük faizli, uzun vadeli konut kredisi kampanyalarının duyurulmasının üzerinden henüz bir ay bile geçmeden, devlet kanadından bir müjde daha geldi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından verilen müjdeli haber, kısa süre içerisinde gündemde ki yerini almayı başardı.

Giriş Tarihi:
Takvim Logo

Döviz kurlarının ve altın fiyatlarının uzun bir süredir dalgalı seyir halinde olması, hammadde fiyatlarının da artmasına sebep oldu. Bu artıştan en çok etkilenen sektörlerden biri ise emlak sektörü olarak göze çarptı. Kasım ayı itibari ile yükselmeye başlayan ve şu an da tekrar yukarı yönlü hareketler sergilemeye başlayan ekonomi piyasaları ile birlikte fahiş seviyelere ulaşan konut fiyatları, yeni dönemde kendi evinin sahibi olabilmek adına birikim yapmış olan vatandaşların canını sıkmaya başladı.

Takvim Logo

2022 yılına girilmesi ile birlikte ev sahibi olabilmek adına yaptıkları birikimleri en iyi şekilde değerlendirebilmek için arayış içerisinde olan vatandaşlar, artan fiyatlar karşısında ne yapacaklarını bilemediler.

Takvim Logo

Ekonomi piyasalarında gözlenen olumsuz gelişmeler ışığında artan banka konut kredilerinden de destek alacak bütçelere sahip olmayan vatandaşlar, mağduriyet yaşamaya devam ederlerken, geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulmuş olan iki yeni konut kredisi kampanyası ile umutlandılar.

Takvim Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın devlet güvencesi ile hizmete açılacağını duyurmuş olduğu düşük faizli, uzun vadeli konut kredisi kampanyalarının duyurulmasının üzerinden henüz bir ay bile geçmeden, devlet kanadından bir müjde daha geldi.

Takvim Logo

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından verilen müjdeli haber, kısa süre içerisinde gündemde ki yerini almayı başardı.

Takvim Logo

Ağustos Ayında Müjdeli Haberin Ayrıntıları Paylaşılacak!

Gündeme dair açıklamalarda bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, gündeme bomba gibi düşen bir müjde verdi.

Takvim Logo

Bakan Kurum, dar gelirli ailelerin yeni dönemde kendi evlerine sahip olabilmeleri adına çalışmaların hız kazandığını ve bu kapsamda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ağustos ayı içerisinde müjdeli haberi duyuracağını ifade etti.

Takvim Logo

İlk Evim Konut Kredisi Başvuruları Devam Ediyor!

Düşük faizli, uzun vadeli devlet konut kredisi olarak duyurulmuş olan İlk Evim Konut Kredisi, geçtiğimiz hafta kamu bankaları aracılığı ile başvuruları kabul etmeye başladı.

Takvim Logo

Hala başvurulara açık olan konut kredisi kampanyasının 0,99 faiz oranı ve 120 ay azami vade ile hizmete sunulduğu biliniyor.

Takvim Logo

Genişletilmiş Konut Kredisi Başvuruları İçin Geri Sayım Başladı!

Satın alınacak olan konutun yarı değerini döviz veya altın ile ödemek isteyen vatandaşlar için geliştirilmiş olan 0,89 faiz oranlı, 120 ay vadeli Genişletilmiş Konut Kredisi kampanyası için başvuruların bu ay içerisinde alınmaya başlanacağı tahmin ediliyor.