Türkiye'nin Libya ile imzaladığı hidrokarbon anlaşmasının ardından Suriye'de başlayan Pençe-Kılıç Harekatı sonrası Yunanistan ile Türkiye arasındaki gerilim iyice artmış durumda. Yunan medyasına ise Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın birkaç kere tekrar ettiği "Bir gece ansızın gelebiliriz" sözleri sıklıkla tartışılıyor.
Yunanistan'da daha önce de bu sözlerin gerçek olup olamayacağını tartışan analistler, Pençe-Kılıç Harekatı'nın Yunanistan'a bir mesaj olduğu düşüncesinin dolaşmasının ardından söz konusu cümleyi yeniden masaya yatırdı.
Yunan gazetesi Ta Nea'da yer alan "Türkler neden Ege'ye gece gelemez" başlıklı haberde taraf ülkeler arasında meydana gelebilecek bir çatışmanın şu an için kimseye bir yarar sağlamadığına dikkat çekildi.
Gazetede yer alan haberde diplomatların ve ordu komutanlarının Türkiye-Yunanistan sahasında bir çatışmanın olmasının kimsenin çıkarına olmadığını ifade ettiğinden bahsedildi.
Özellikle de Rusya-Ukrayna savaşı varken bunun çok iyi bir hareket olmayacağına dikkat çeken gazete, sitemkar bir şekilde NATO'nun soğukkanlılığını koruyarak 'tarafsız' kaldığını ifade etti.