İran köstebek avına başladı! Süleymani'nin öldürülmesi için bilgi sızdıran 'ajan' aranıyor!

İran gizli servisi, ABD'ye İranlı üst düzey general Kasım Süleymani'nin öldürülmesi için bilgi sızdıran kişi ya da kişileri ele geçirmek için çalışmalara başladı. ABD, İsrail ve bazı müttefik ülkelerin istihbarat kaynakları, olası bir misillemenin nasıl ve nerede olacağına dair bilgi toplamaya çalışıyor. Geçtiğimiz günlerde Takvim Gazetesi yazarı Ergün Diler, Süleymani'nin Bağdat'a ineceği bilgisini, 7 yıldır yanında çalışan İranlı CIA ajanının sızdırdığını yazmıştı! İşte tarihin gidişatını değiştirecek suikastten çarpıcı detaylar.

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Takvim Logo

Orta Doğu'daki kaynaklara göre, ABD'nin Kasım Süleymani'yi bulmak ve öldürmek için hareketleri hakkında yeterince bilgi sahibi olması İranlıları şaşırttı.

ABD'nin Süleymani'nin hareket bilgisine nasıl ulaştığı tartışılırken The Guardian gazetesi, Süleymani'nin Irak ziyaretinin ABD'ye günler öncesinden sızdırıldığını iddia etti.

Takvim Logo

Süleymani'nin öldürülmesine ilişkin Haşdi Şabi tarafından yapılan yazılı açıklamada da, Suriye'nin başkenti Şam'dan gelen Süleymani'nin uçağının yerel saatle akşam 11'de Bağdat Uluslararası Havalimanı'na iniş yaptığı ifade edildi.

Takvim Logo

Mühendis'in Süleymani ile aynı uçakta olmadığı ancak onu karşılamak için havalimanına gittiği aktarılan açıklamada, istihbarat bilgisinin Iraklı bazı taraflarca ABD'lilere sızdırıldığının tahmin edildiği belirtildi.

Çeşitli iddialara rağmen, Süleyamani'ye yönelik saldırı kesinlikle ABD'nin nereden istihbarat aldığı konusunda ilginç sorular doğuruyor.

Takvim Logo

'GERÇEK ZAMANLI KONUM BİLGİSİ GEREKİYOR'
Süleymani'nin uçağının Şam'dan Bağdat'a ulaşması bir buçuk saat sürüyor. Katar'dan kalktığı iddia edilen İnsansız hava araçlarının, Bağdat'a ulaşmak için en az üç saat uçması gerekiyor.

Irak medyası bu durumun, Süleymani'nin uçuşu ve yerdeki hareketleri hakkında gerçek zamanlı bilgi sağlandığı anlamına geldiğini düşünüyor. Bilginin yakın çevresi tarafından da sızdırıldığı ihtimali üzerinde duruluyor.

Takvim Logo

Breaking Defense'e göre, Bazı Orta Doğu kaynakları ABD ve müttefiklerinin diplomatik arka kanalları kullandıklarını söylüyor.

Öte yandan İsrail, İran'ın bazı hassas bölgeleri korumak için adımlar attığına iddia ediyor. Bu adımların asıl amacının İran'ın nükleer programıyla ilgili tesisleri korumak olduğu ileri sürülüyor.

Takvim Logo

HER YERİ DİDİK DİDİK ARIYORLAR
Breaking Defense'den Arie Egozi, ABD istihbaratı, İsrail diğer birçok müttefik ve ortakla, her yeri, her e-postayı, her web sitesini araştırıyor ve İranlıların Süleymani'nin öldürülmesine ne zaman ve nasıl misilleme yapacaklarına dair bilgi toplamaya çalışıyor.

İsrailli uzmanlar, İranlılar simetrik cevap vermeyeceğini, dolayısıyla büyük balistik füzelerin misilleme için kullanmasının pek olası olmadığını belirtiyor. Bunun yerine muhtemelen, Irak'ta misilleme yapacaklarını ve bunun da seçeneklerini sınırlandıracağını söylüyorlar.

Takvim Logo

Bazı bariz hedefler Amerikan kuvvetleri, ABD Büyükelçiliği veya Irak ziyareti sırasında üst düzey bir ABD savunma figürüne suikast düzenlemeye çalışmak olabilir.

DİĞER SEÇENEK SUUDİ TESİSLERİ
İran'ın misille tablosundaki diğer seçenek, Körfez'deki Amerikan ve Suudi tesislerine tekrar saldırmak.

Uzmanlara göre ciddi zayiata neden olacak böyle bir olası saldırı, ABD'yi tekrar harekete geçirecek ve gerilim daha da tırmanacak.

Takvim Logo

"HAVAALANLARI AJANLA DOLU"
Middle East Eye sitesine konuşanlar "Şam ve Bağdat havaalanları ABD ajanları ile dolu. Onlar bilgi vermiş olabilir" dedi. Siteye konuşanlar ayrıca, Süleymani'nin Suriye'nin başkenti Şam'da kimseyle görüşmediği, direkt olarak karayoluyla Lübnan'a giderek Hizbullah lideri ile görüştüğünü, ardından da Şam'a dönerek uçakla Bağdat'a geçtiğini aktardı.

Takvim Logo

Bu kişiler, "Süleymani'nin son 36 saati boyunca ABD tarafından adım adım izlendiğini düşünüyoruz" ifadesini kullandı. Süleymani'yi taşıyan tarifeli uçağın herhangi bir gerekçe olmadan iki saat rötar yaptığına da dikkat çekildi.

Takvim Logo

"KİLİT İSİM İRANLI CIA AJANI
Takvim Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ergün Diler, geçtiğimiz günlerde kaleme almış olduğu bir yazıda suikastin kilit ismine dair çarpıcı bir yazı kaleme almış, İranlı bir ajana dikkat çekmişti. İşte Diler'in o satırları:

Takvim Logo

PENTAGON içindeki uzanılamaz, dokunulamaz bir GİZLİ EKİP vardı. SİLAH LOBİSİ ile doğrudan temas kurarlardı. Karar ve eylem bu ekibin işiydi! Operasyon gizli tutulmuştu. Beyaz Saray'a bilgi sızdığı öğrenilince DÜĞMEYE BASMAK için yeni yıl beklendi...

Takvim Logo

Giden bilginin sağlıksız olduğunun anlaşılması istendi belki de... Derken İran'ın en önemli komutanlarından olan KASIM SÜLEYMANİ'nin BAĞDAT'a ineceği bilgisi alındı. Bu bilgi de yani Amerikalılar'a sızdırılan bilgi de SÜLEYMANİ'nin hemen yakınından geliyordu! Yaklaşık 7 yıldır İran'ın en güvendiği asker olan Kasım Süleymani ile çalışan bu İranlı, aslında CIA ajanıydı. Bilgi doğrulandı.
CIA da CIA ile test ediliyordu!

Takvim Logo

7 yıldır yanından ayrılmayan İranlı, 1 Ocak'ta ailesinin yanında olmak için izin aldı. Şimdi AMERİKALILAR'ın güvencesinde... Ailesiyle birlikte...

Takvim Logo

Sonrasında da iki Amerikan helikopteri, Bağdat Havalimanı'nın sadece 2.9 kilometre uzağından havalandı ve füzeleri gönderdi.
Konvoy hedefti. Ortalık alev topuna döndü. İran'ın en önemli ismi BAĞDAT'ta ortadan kaldırıldı..

Takvim Logo

SÜLEYMANİ'NİN ÖLDÜRÜLMESİ
ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in, Bağdat Havalimanı yakınına düzenlenen saldırıda öldürüldüğünü açıklamıştı.

Takvim Logo

Saldırıda, Süleymani ve İranlı subayların yanı sıra Mühendis'in de aralarında bulunduğu 5 Iraklıyla toplam 10 kişi hayatını kaybetmişti.

Takvim Logo

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, olayın ardından yaptığı açıklamada, "Onun gidişiyle, onun yaptığı iş durdurulmayacak ve yolu kapanmayacak. Suçluları acı bir intikam bekliyor." ifadelerini kullanmıştı.

Takvim Logo

Ülkede 3 günlük yas ilan eden Hamaney, Süleymani'nin yerine yardımcısı Tuğgeneral İsmail Kaani'yi getirmişti.

Takvim Logo
Takvim Logo
Takvim Logo
Takvim Logo
Takvim Logo
Takvim Logo
Takvim Logo
Takvim Logo